Keskustelut Metsänhoito Mistä lannoitus? Vastaa aiheeseen: Mistä lannoitus?

Vastaa aiheeseen: Mistä lannoitus?

Keskustelut Metsänhoito Mistä lannoitus? Vastaa aiheeseen: Mistä lannoitus?

Solmyr

Lannoteiden hinnat tulleet lähiaikoina hieman alaspäin.

Belorin Premium typpi 27   199e tonni

CemAgron CAN 27   189e tonni

Nämä siis rahdittomia hintoja kun joku aiemmin kyseli. Nosturipurku yleensä tuo lisää 10-20e tonninille rippuen postinumerosta. Hieman halvempi jos ite purkaa etukuormaajalla. Pärstäkertoimesta, tinkimistaidoista sitten kiinni että osaako esmes tingata rahdin verran pois hinnasta kun nupin tai rekan tilaa.

Helikopterilevitys 200e hehtaari kun joskus MHYstä kyselin.
viime viikolla kävin jututtamassa äestys urakoitsijaa männyn kylvöalalla. Tekevät myöskin niin tuhkam kuin lannoteiden levityksia ajokoneella metsiin ja suoraan metsänomistajillekin. Hintatasoksi arveli noin 100e/ha levitys siis. Pistää miettimään että lähenkö enään viskan ja traktorin kanssa metsiin keikkuun itsekkään vai polkasenko pyörällä paikalliskapakin terasille huurteiselle silvällii ku urakoitsija lannat tuuppaa mettään.

Levitys siis 100e ja lannoite abouttirallaa toisen 100e eli 200 yhteensä. UPMn vastaava tarjous oli 380e hehtaari avaimet käteen, toki vissiin 700kg määrä ja yaralaista tavaraa. Mutta on tuossa vielä 180e mentävä rako, kyllä metsäyhtiöt omansa ottaa pois myös metsäpalvelu liiketoimintojensa puolelta.