Keskustelut Metsänhoito Metsän jaksollinen kasvatus ilman uudistamista Vastaa aiheeseen: Metsän jaksollinen kasvatus ilman uudistamista

Vastaa aiheeseen: Metsän jaksollinen kasvatus ilman uudistamista

Keskustelut Metsänhoito Metsän jaksollinen kasvatus ilman uudistamista Vastaa aiheeseen: Metsän jaksollinen kasvatus ilman uudistamista

Reima Ranta

Eikö sinulla AJ yhtään ole poskia kuumottanut, kun näin olen hiillostanut?

Eittämättä Kärkkäisen kommentoimat historialliset näytöt ovat vakuuttavia, mutta kenen näkökulmasta. Metsänomistajan talouden näkökulmasta menestystarina voidaan jopa kyseenalaistaa. Emme tietenkään voi inhimillisistä syistä vaatiakaan, että Kärkkäinen sanoisi vallan erehtyneensä, kun ei ole ollenkaan huomioinut mikä merkitys metsänomistajalle on, kun metsätalous integroidaan metsänomistajan muuhun talouteen.

Jos tätä integrointia ei tehdä, syntyy talouteen huomattavia menetyksiä. Vielä muutamia vuosia sitten KHO:ssa noudatettiin perustuslakivaliokunnan lausumaa, jossa todettiin sen olevan metsänomistajan edun mukaista, vaikka voitiin yksiselitteisesti osoittaa siitä seuraavan merkittäviä tappioita. Onneksi joku järjellinen tolkku asiaan on saatu.

Talous ei ole vain metsätaloutta, vaan se on aina integroituna metsänomistajan muuhun talouteen. Se on näiden keskustelujen ydin.

Tieto ja tieto pikkutukki. ”Mikä tietoa lisää, se tuskaa lisää.”