Keskustelut Metsänhoito FSC-standardin uudistaminen Vastaa aiheeseen: FSC-standardin uudistaminen

Vastaa aiheeseen: FSC-standardin uudistaminen

Keskustelut Metsänhoito FSC-standardin uudistaminen Vastaa aiheeseen: FSC-standardin uudistaminen

puunhalaaja

Kirjoitin suoraan FSC:n suomen konttoriin ja kyselin lisätietoja tuosta linkin uutisesta. https://aijaa.com/4GAypn Minua kiinnosti tietää, että kuka siellä on mitannut ja mitä.

Käyty viestien vaihto oli vähän yllättävä. Kvi ilmi, että ei tuolla Helsingin toimistolla kavereilla ole mitään tarkkaa tietoa mitä tuolla tapahtuu. Ei ne käy katsomassa tuollaisia paikkoja. Jouduin tavaamaan viestit moneen kertaan enkä sittenkään ole ihan varma ymmärsinkö esim. termin ”toimijan auditoija” oikein.

Mutta siis ne jutussa mainitut mittaajat ovat olleet auditointiyrityksen edustajia, jotka valvovat että toimijat (firmat) toimivat sertin sääntöjen mukaan. Auditoijan nimeä ei mainittu, olisiko Tapio? Värriössä mitä ilmeisimmin gb:n ilmoituksessa oli kuitenkin jotain perää, sillä hakkuita ei ole käynnistetty. Toisin kuin esim. Sallassa?, jossa gb myös epäili sertin estävän hakkuut.

Jos haluaisin tietää mikä tarkkaan ottaen tuolla Värriössä on tilanne, niin ainoa joka voisi vastata, on puun ostajat. Ne tietävät miksi ne eivät ole ostaneet puuta, miksi se ei täytä sertin ehtoja.