Keskustelut Metsänhoito bortracin reppuruisku levitys Vastaa aiheeseen: bortracin reppuruisku levitys

Vastaa aiheeseen: bortracin reppuruisku levitys

Keskustelut Metsänhoito bortracin reppuruisku levitys Vastaa aiheeseen: bortracin reppuruisku levitys

Moreeni

Boorilannoitus edessä viikonloppuna. 5 hehtaarin kuviolle tarkoitus levittää yhteensä 50 litraa Yaran liuosta. Lantraan sen 1/3 suhteella veteen. Levitys käsikäyttöisellä kalvopumpullisella reppuruiskulla. Ei ole aikaisempaa kokemusta levittämisestä. Kuviolla 7 vuotiasta mättäisiin istutettua kuusen taimikkoa. Kasvuun lähtö on ollut heikko. Varhaisperkaus tehty toissa 2019-2020 talvena.

Testasin vedellä mitä vauhtia litra tulee suuttimesta läpi. Tulos oli 85 sekuntia, eli 15 litraa pitäisi tulla läpi 21.25 minuutissa. Ehkä todellinen läpimeno booriliuos veteen sekoitettuna voi olla hieman enemmän johtuen booriliuoksen koostumuksesta? Tuon mukaan hehtaarin ruiskutusaika olisi n. 43min, vedellä siis. Muut tepastelut ja säiliön täyttäminen vie myös aikaa mutta eiköhän tästä alle 12h työpäivällä selvitä.

Neulasanalyysiä ei kuviolle ole tehtynä vaan omat ja mhy:n silmämääräiset arviot kertovat boorinpuutoksesta. Aluksi oli ajatuksena laittaa booria 15litraa/ha mutta varovaisuusperiaatetta noudattaen tiputin määrän 10litraan/ha.