Keskustelut Puukauppa Tilan päätehakkuun ja harvennuksen puukaupat yhdessä vai erikseen? Vastaa aiheeseen: Tilan päätehakkuun ja harvennuksen puukaupat yhdessä vai erikseen?

Vastaa aiheeseen: Tilan päätehakkuun ja harvennuksen puukaupat yhdessä vai erikseen?

Keskustelut Puukauppa Tilan päätehakkuun ja harvennuksen puukaupat yhdessä vai erikseen? Vastaa aiheeseen: Tilan päätehakkuun ja harvennuksen puukaupat yhdessä vai erikseen?

Timppa

Vuonna 2019 meillä päin tilanne oli sellainen, ettei konserneja päätehakkuuleimikot kiinnostaneet.  Päädyttiin tilanteeseen, että leimikko jaettiin kahteen osaan.  Konserni maksoi hyvän harvennuspuista ja saha tukkileimikosta.  Siihen harvennusleimikkoon kuullui pari hehtaaria suokuvion ensiharvennusta, joka tehtiin vasta nyt talvella.  Ikipäivinä en olisi saanut sitä harvennusta teetettyä muuten kuin yli 1000 m3:n kaupan yhteydessä-

Jos harvennuspuiden osuus on suht pieni ja muuten helppo leimikko, niin kytkisin sen päätehakkuuseen.  Puunostajat ovat sellaisiin tottuneet ja joskus saattaa saada yllättävän hyvän hinnan.

Tuollaiset hankalat suotapaukset pyrkisin liittämään isoon harvennuskokonaisuuden, jossa pitäisi mielellään olla myös hyviä ja helposti hakattavia palstoja.

Voi siis todeta, ettei asiaan ole yksikäsitteistä vastausta.  Oikea vastaus riippuu siis paljon siitä, mitä myydään ja mikäon ajankohtainen markkinatilanne.

Meillä on metsäsuunnitelma ja tarjouspyynnössä ilmoitan sen perusteella arvioidut määrät lajeittain.  Silloin tarjousten vertailu on Exelillä helppoa.  Tosissaan kiinnostuneet puunostajat pyrkivät usein parantamaan tilannettaan kokorunkotarjouksilla.  Silloin ostajia kiinnostaa vain tukin ja kuidun suhde.  Ainakin kerran ostajarouva valitti myöhemmin, että kuitua tuli liikaa.  Otti seuraavalla kertaa opikseen, mutta voitti silloinkin kisan