Keskustelut Puukauppa Metsä alan lakkoilu Vastaa aiheeseen: Metsä alan lakkoilu

Vastaa aiheeseen: Metsä alan lakkoilu

Keskustelut Puukauppa Metsä alan lakkoilu Vastaa aiheeseen: Metsä alan lakkoilu

Kumikettu

Täällä on hiukan ääristettyä asiaa paperimiehistä. Paikalla olleena tiedän alan työt hetkittäin hyvin raskaiksi ja kiireisiksi. Toki median saama kuva on valvomossa istumisesta, mutta harvemmin siellä on kuvaaja paikalla huuvan sisällä, kun jotain pakettia puretaan kuivaussylinterin ympäriltä tai päällystysosalta telalta.

Lisäksi kaikki kolmivuorotyöt syövät tekijäänsä kalvamalla, vähän vaivihkaa. Moni tekijä ehtii juuri eläkkeelle ja sitten viikate heilahtaa.

Palkka on toki hoidettu vähintäänkin kuntoon aikanaan ja se monia kyrsii. Nyt on pudotuspelien aika ja on luonnollista, että yhtiö pitää pintansa. Jos ei tekijälle kelpaa maksettava palkka, niin kenenkään ei ole pakko jäädä töihin.

Painopaperia tekemään ei Suomeen tule tässä maailmanjärjestyksessä, Jees, yhtään uutta yritystä. Tapetti- ja muut erikoispaperit kannattaisivat ehkä, mutta maamme painopaperikoneista ei noita ole tekemään liiallisen kokonsa (leveys) vuoksi. Sellu ja kartonki tulevat vetämään hyvin vastakin. Siksi yhtiöistämme vain UPM kipuilee, kun ysärillä tuli valituksi painopaperi. Se oli huti.