Keskustelut Metsänhoito Istutustyön hinta, siis istuttajan palkka Vastaa aiheeseen: Istutustyön hinta, siis istuttajan palkka

Vastaa aiheeseen: Istutustyön hinta, siis istuttajan palkka

Keskustelut Metsänhoito Istutustyön hinta, siis istuttajan palkka Vastaa aiheeseen: Istutustyön hinta, siis istuttajan palkka

Metsänmies

Tottahan pottiputki helpotti työntekoa. Samalla se myös laski istutustaksoja niin, että tuota ”helpotettua” työtä täytyy tehdä niin paljon, että siinähän lopulta väsyy, jos pyrkii pääsemään samoille ansioille, kun kuokkahommissa.

Opiihan niitä luontoasioita todellakin metsäkouluissa. Käytäntö ei vaan ole sitä, mitä koulussa opetetaan. Jokaisella firmalla on vielä monenlaista omaa ohjetta asioista ja ne ovat jatkuvasti muuttuvia. Osassa niistä ei ole mitään järkeä. Luontokohteita on mekittävä maastoon, ne on merkittvä myös kartalle, on otettava kuvia johtajille ja isännille. Ihme, että ei tarvitse vielä taluttaa maanomistajaa, tai yhtiön edustajaa ihailemaan noita hoitamattomia luonto/rytökohteita. Pitäisikö siis metsureiden istua vuodesta toiseen muutama kuukausi kolunpenkillä, että oppii taas jotain uutta mitä viisaat tutkijat ovat taas luonnosta keksineet?

Turha puhua, että istutuksessa täytyisi panostaa laatuu, siitä ei makseta. Vain istutusmäärästä maksetaan. Kaikesta tuosta yksikköhinnan jälkeenjäämisestä huolimatta istutuksilla pärjää paremmin, kuin raivaussahatöissä. Raivaussahalla tulee vielä omia kustannuksia, eikä lomakorvauskaan kartu kokonaispalkasta.