Keskustelut Metsänhoito Pienmetsäkoneella kannattavuutta Vastaa aiheeseen: Pienmetsäkoneella kannattavuutta

Vastaa aiheeseen: Pienmetsäkoneella kannattavuutta

Keskustelut Metsänhoito Pienmetsäkoneella kannattavuutta Vastaa aiheeseen: Pienmetsäkoneella kannattavuutta

marttitapio

Täytyy tunnustaa, etten ”jaksanut” tuota videoo loppuun saakka katsoa. Olen kai sen verran rajoittunut, ettei uponnut.

Videokuvista ei tietysti täysin päässyt metsän ”asennosta” selville, mutta hiukan ihmettelin, että mitä sillä suunnitellulla toimella haettiin. Otettavaa ja kasvatettavaa puuta oli aika niukasti.

Näitä pieniä koneita on ollut jo muuan vuosikymmen, eikä ilman apuja ole lyöneet leiville. Joillain yrittäjillä hiukan rekvisiittana, mainos mielessä. Ei silti, on niitä kohteita tullut itsekkin joskus hankittua, joita on korjailtu näillä paremmin pinnalla pysyvillä. Mutta ne on yleensä olleet ison myyjän näitä ”rönsyjä”, velvoitteita.

Pieni kuorma hiukankaan pidemmällä ajomatkalla, vaikka vain se neljäsataa metriä, on aika vaikea yhtälö. Mutta hyvä, jos joku pärjää, tähän saakka harvemmin.

Jk. hakkuisiin mainosmiehet kaupittelevat myös näitä pienehköjä koneita niihin soveltuviksi. Minä en vain tiedä kuinka kevyemmän luokan koneella, joka on varustettu pitkällä puomilla, korjataan sitä jk leimikkoa, jonka runkojäreys on sitä useamman tukkipöllin luokkaa. No varmaan viisaammat tietävät paremmin, että onnistuuko.