Keskustelut Puukauppa Joko olette FSC-sertifikaatissa? Vastaa aiheeseen: Joko olette FSC-sertifikaatissa?

Vastaa aiheeseen: Joko olette FSC-sertifikaatissa?

Keskustelut Puukauppa Joko olette FSC-sertifikaatissa? Vastaa aiheeseen: Joko olette FSC-sertifikaatissa?

lpjk

Liityin puukaupan yhteydessä FSC:hen kokeilumielessä ja nyt hakkuiden ollessa menossa alkaa tuntua, että saattaa jäädä lyhyeksi kokeiluksi.

 

Melkoinen määrä puutuloa jää metsään, kun otetaan huomioon nuo 20 puuta hehtaarille ja leveät suojakaistaleet. En ollut tiedostanut myöskään sitä, että säästöpuuryhmiä jätetään jokaisella hakkuukerralla samoille kuvioille. Siis pahimmillaan ensiharvennus, pari harvennusta ja päätehakkuu. 80 puuta per hehtaari, jos nyt edes tämän olen käsittänyt oikein. Tämän päälle riistatiheiköt ja muut. On tuossa mielestäni loogisesti ajateltuna ainakin tuplamäärä jättöä, mikä olisi metsätulon maksimoinnin ja metsän hyvinvoinnin kannalta tarpeen.

 

En tiedä mitä laki tai esim. PEFC määrää, mutta myös luonnontilaisille (tai kaltaisille) soille jää satoja motteja puuta, jotka ennen vanhaan on voinut harventaa pois.

 

En ole mitenkään kokenut metsänomistaja, joten pitää perehtyä jonkun paremmin tietävän kanssa, että onko tässä mitään järkeä. Onneksi irtisanomisaika on vuosi. 2e per motti FSC-lisää on lähinnä vitsi.