Keskustelut Luonto Ilves ja muut suurpedot Vastaa aiheeseen: Ilves ja muut suurpedot

Vastaa aiheeseen: Ilves ja muut suurpedot

Keskustelut Luonto Ilves ja muut suurpedot Vastaa aiheeseen: Ilves ja muut suurpedot

Perassic Park Perassic Park

Lapinlahden salametsästys sisältää hyvää ja huonoa. Se vähä hyvä löytyy nopeasti, eli että jäivät kiinni. Loppu on sitten huonoa kaikki. On omiaan kärjistämään polarisaatiota suurpetometsästyksen ympärillä. Tosiasioista tulee identiteettipolitiikkaa, jossa vastustajat kategorisesti vain vastustavat metsästystä. Mikään vuoropuhelu ei onnistu.

Kannat kuitenkin vahvistuvat ja konflikti ei jäähdy. Päin vastoin. Metsästäjät ovat valtaosin hoitaneet kaiken kanta-arvio -aineiston keräämisen. Nyt isot alueet ovat lakossa ja LUKE yrittääkin kiristää metsästäjiä. Eli jos ilmoituksia ei tule, kantanaan alue on tällöin suurpedoista tyhjä. Kuitenkin LUKE on viranomainen jonka tehtävä olisi muodostaa mahdollisimman totuudenmukainen arvio. Tasan varmasti tietävät etteivät alueet ole tyhjiä, mutta toimivat silti vastoin parempaa tietoa. Hämmästyttävää toimintaa viranomaiselta.

On metsästäjien aliarvioimista ajattelu jossa edellytetään talkoilua, mutta tällä ei ole vaikutusta mahdollisuuteen kannanhoidolliseen metsästykseen.