Keskustelut Metsänhoito ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA” Reply To: ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

Reply To: ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

Keskustelut Metsänhoito ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA” Reply To: ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

suorittava porras

Hirvet eivät lue lajeja ja asetuksia. Ko jutussa vedottiin tilanteeseen 5-8 vuotta sitten. Paljon on tapahtunut siitä ajasta. Monin paikoin hirvien jäljet ovat kadonneet kokonaan. Kumma muuten ,että metsästäjien tarjoama ilmainen triconlevityspalvelu kelvannut isännälle. Harvinaista vastaantuloa porukalta.

Lakien mulkkaamisella ei tässä tilanteessa voiteta mitään. Jos nykyisetkään luvat eivät käy kaupaksi ,eivät lakimuutosetkaan voi tuoda muutosta tilanteeseen. Kukin seura tahollaan päättää siitä ,milloin jahti on ohi omien havaintojensa perusteella. Kannattaa muistaa sekin ,että värkeissä on varaa kiristää tarpeen vaatiessa jo nyt , kun pankkilupia on tarjolla noin 20% enemmän ,kun kannan laskennallinen tavoite edellyttää.

Meillä liikkumavaraa on 30% ylöspäin. Jos kanta näyttää huolestuttavan suurelta , vasapainotteinen jahti käyntiin! Yhdellä pyyntiluvalla voi kaataa kaksi vasaa. Tällä keinolla kantaa saadaan nopeasti alas ihan ilman pykälien nikkarointia. Jos vasoja ei löydy arvioitua määrää, tuskin löytyy aikuisiakaan. Silloin ei käytetä kaikkia myönnettyjäkään lupia.