Keskustelut Metsänhoito Myyrien pyydystäminen Vastaa aiheeseen: Myyrien pyydystäminen

Vastaa aiheeseen: Myyrien pyydystäminen

Keskustelut Metsänhoito Myyrien pyydystäminen Vastaa aiheeseen: Myyrien pyydystäminen

Myyrä

Bernerille soitin näistä myrkkyrakeista vuosia sitten, kun kyselin mistä saisi tätä tehoainetta, jotta voisi esim itse sekoittaa vaikka kauraryyneihin, kun nämä myrkkysyötit ovat niin kalliita.

Tallaisia asioita tuli ilmi.

Sanottiin että näitä heidän valmistamiaan myrkkypaloja ei saa levittää luontoon, vaan ovat tarkoitettu asuntojen ja ulkorakennusten jyrsijoiden tappamiseen valvotussa ympäristössä, että kun pyynti lopetetaan, niin laatikot sitten viedään ongelmajätekeräyspisteisiin.
Luontoon levitetyt sadat, tuhannet syöttölaatikot voivat jäädä sinne, kun kukaan ei niitä valvo.
Mitenkä pahvilaatikko ulkona kestää?

Myrkkysyöteistä vielä, että niin hiiret, kuten myyrätkin lopettavat pian näiden myrkkysyöttien syömisen, kun niitä on paljon.
Lajitoverit haistelevat myrkkyrakeisiin kuolleen myyrän (kuolee vasta kun juo vettä) suuta ja lopettavat heti tällaisen hajun omaavan syötin syönnin.
Syöttiä pitäisi tasaisin väliajoin vaihtaa, mutta kun ei ole muita hajuja myrkkysyöteissä olemassa, niin myrkkysyötit menettävät tehonsa pian.
Myrkkysyötit on tarkoitettu vain vähäisemmän määrän esim. halkoliiteriin pesiytyneiden muutaman myyrän tappamiseen, ei satojen ja tuhansien myyräpopulaatioiden, sillä se ei toimi pitkään, myyrät lopettavat pian syötin syönnin.