Mainos

Kuutio ja metsään.fi helpottavat puukauppaa

Puukaupan digitaalinen markkinapaikka Kuutio.fi ja Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu edistävät yhdessä puukaupan sujuvuutta.

Metsään.fi-palveluun lisättiin kesäkuussa ominaisuus, jonka avulla voi jättää puukaupan tarjouspyynnön suoraan Kuution puunostajille. Ominaisuus tarjoaa metsänomistajille yhden uuden väylän Kuution hyödyntämiseen.

”Jo aiemmin metsänomistaja on voinut kätevästi hyödyntää Metsään.fi-palvelun metsävaratietoa Kuutiossa, joten oli luontevaa avata ovi myös toiseen suuntaan”, Kuutiota kehittävän Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä kertoo.

Metsäala hyödyntää laajasti Metsäkeskuksen metsävaratietoa, ja yhteistyö Kuution kanssa lisää palvelun käyttömahdollisuuksia. Kuutioon rekisteröityneistä metsänomistajista kolmannes ilmoittaa olevansa uusi tai ensimmäistä kertaa puukauppaa tekevä metsänomistaja. Metsään.fi-palvelua on käyttänyt jo 100 000 metsänomistajaa, joten se tuo mukanaan yhä enemmän uusia ja kokemattomia puukaupan tekijöitä.

”Kuutio on saanut paljon myönteistä palautetta helppokäyttöisyydestä, selkeydestä ja luotettavuudesta. Uskon, että uusia metsänomistajia siirtyy Kuutioon hoitamaan metsiään ja kilpailuttamaan puukaupat joko itse tai asiantuntijan avustuksella”, Aku Mäkelä sanoo.

Metsäkeskus lähti mukaan yhteistyöhön, koska metsänomistajat ja puunostajat ovat laajasti Kuution takana.

Kuution kautta metsänomistaja tavoittaa yli 95 prosenttia Suomen puunostovolyymista ja suurimman osan metsänhoitoyhdistyksistä. Puukauppaa on tehty tänä vuonna vilkkaasti ja Kuutio on omalta osaltaan vauhdittanut puukauppaa.

”Metsäkeskus lähti mukaan yhteistyöhön, koska metsänomistajat ja puunostajat ovat laajasti Kuution takana. Yhteistyöllä haluamme edistää valtion varoilla kerättyjen metsävaratietojen hyödyntämistä metsien hoidossa, luontoasioiden huomioimisessa ja puukaupassa”, Metsäkeskuksessa metsänomistajien palveluista vastaava päällikkö Veikko Iittainen kertoo.

Kuutio hyödyntää Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelun metsävaratietoa, ja sen lisäksi metsänomistaja voi ladata Kuutioon myös oman sähköisen metsäsuunnitelmansa. Yhdessä Kuutio ja Metsään.fi tarjoavat metsänomistajalle kattavan kokonaiskuvan metsäomaisuudesta ja metsänhoitoon liittyvistä toimenpide-ehdotuksista aina puukauppojen tekemiseen asti. Yhteistyön tavoitteena on, että maailman paras metsävaratieto hyödynnetään mahdollisimman laajasti niin puukauppaa, metsän- kuin luonnonhoitoa suunniteltaessa.

”Sähköisten palveluiden kysyntä kasvaa ja suora yhteys Kuutioon tuo metsänomistajalle mahdollisuuden viedä kohteensa tarjolle puunostajille”, Aku Mäkelä sanoo.

Kuutio on kaikille avoin markkinapaikka, jossa metsänomistaja voi maksutta kilpailuttaa puukaupat joko itse tai asiantuntijan avulla. Kuution kautta tavoittaa helposti lähes kaikki puunostajat yhdellä tarjouspyynnöllä.

Metsäkeskus edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja sekä neuvoo metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsään.fi-palvelu on Metsäkeskuksen tuottama asiointipalvelu metsänomistajille ja metsäalan toimijoille.

 

Tutustu Kuutioon osoitteessa kuutio.fi

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.