Mainos

Kuutio kannustaa puukauppaan

Puukaupan digitaalinen markkinapaikka Kuutio.fi kannustaa suomalaisia pistämään metsävarallisuutensa tuottamaan. Kuution asiakkaista kolmannes on uusia metsänomistajia.

 

Puukauppa otti maailmanluokan digiloikan, kun Kuutio avattiin kesän kynnyksellä 2017. Metsäalan yhteinen markkinapaikka on otettu hyvin vastaan. Runsaan puolen vuoden aikana Kuutioon jätettiin tarjouspyyntöjä yli kuuden miljoonan kuution edestä. Luku on merkittävä, kun muistaa, että teollisuuden puukauppa yksityismetsistä oli samalla ajanjaksolla noin 25 miljoonaa kuutiota.

Palvelu on innostanut erityisesti uusia metsänomistajia tekemään puukauppaa.

”Kuutiosta on saatu paljon myönteistä palautetta. Eniten kehuja on kerännyt helppokäyttöisyys ja selkeys. Palvelu on innostanut erityisesti uusia metsänomistajia tekemään puukauppaa. Kehitämme Kuutiota jatkuvasti ja tuomme lisää ominaisuuksia siten, että kaikki hyötyvät. Metsänomistajat, metsänhoitoyhdistykset, puunostajat ja muut ammattilaiset ovat tiiviisti kehitystyössä mukana”, Kuution ylläpidosta ja kehitystyöstä vastaavan Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä sanoo.

Kuutio on metsänomistajalle helpoin tapa kilpailuttaa puukaupat, koska Kuutio tavoittaa kattavasti Suomen puunosto-organisaatiot. Metsänomistajan metsävaratiedot ja oma sähköinen metsäsuunnitelma siirtyvät palveluun sujuvasti muista lähteistä kuten Metsäkeskuksen Metsään.fi -palvelusta. Puunostajat puolestaan saavat Kuution kautta laajan näkymän eri alueilta tuleviin tarjouspyyntöihin. Metsänhoitoyhdistyksille Kuutio tarjoaa uuden kanavan lisätä metsäpalvelujen näkyvyyttä ja kysyntää, kun metsänomistajat hakevat asiantuntija-apua metsävarallisuutensa hoitamiseen.

Kuutio on osaltaan vauhdittanut puukauppaa, jossa on viime kuukausina rikottu ennätyksiä. Metsänomistajien saamat metsätulot ovat samalla kasvaneet. Yksi Kuution tavoitteista on puun saaminen liikkeelle ja puunkäytön lisääminen vastuullisella tavalla kansallisen metsästrategian mukaisesti. Kuutio edistää puumarkkinoiden toimintaa ja tehokkuutta, mikä lisää koko suomalaisen metsäalan kilpailukykyä.

Kuutio on jokaisen suomalaisten metsänomistajan asialla.

Kuutio – helpoin tapa myydä puuta! Rekisteröidy osoitteessa Kuutio.fi.

Kuutio on kaikille avoin puukaupan digitaalinen markkinapaikka. Kuution kehittämisestä vastaa Suomen Puukauppa Oy, jonka omistajuus jakautuu tasapuolisesti metsää omistavien ja puuta ostavien tahojen välillä. Osakkaina ovat lähes kaikki merkittävät metsäalan toimijat.

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.