Kommentit (18)

 1. Hyvin on kasvanut järeyttä,alkaa olla rahametsää ja arvokasvu huipussaan.

 2. Reima Ranta sanoi, että viljelymetsätalous kannattaa 15 vuoden kiertoajalla. En minä silti tuohon vielä päätehakkuuta tekisi, vaan jatkaisin investoinnin nettonykyarvon kasvattamista.

 3. Arvokasvu-2 tulossa, puusto tulossa tukkipuuksi.

  Rungot jotka ei tule tukiksi pois.

 4. Mitä mieltä olette arvon metsänomistajat ? Haittaako tuollainen suora ajoura. Minun silmään se häiritsee ja oikastaan en koskaan poista riviä kokonaan. Hyppään välillä toiselle riville ja kohta palaan takaisin.

 5. Eihän tuo maisemallisesti kaunis ole, mutta ei sen ole tarkoituskaan olla. Puupelto ihan kirjaimellisesti ja rehellisesti. Kun kerrankin ajokoneella on ihanteelliset olosuhteet, suotta mutkia tekemällä tekemään. Puut on kuitenkin riveissä, vaikka ajoura ei olisikaan suora.

 6. No eipä se itseä ainakaan haittaa. Sen löytää vaan paremmin kun metsässä kulkee. Tasaisella maalla hyvä, jos siihen on mahdollisuus.

 7. Pitäshän ne urat ”maisemoida” mut parempi tuos on olla passissa.

 8. Ajouria aivan tarkoituksella vedetty mutkalle erityisesti alueen reunoilla, ettei syntyisi puita kaatavia ”tuulitunneleita”. Alue on 2,2 ha, ja muodoltaan neliö. Yhtään uraa ei ole vedetty suorana läpi asti.

 9. Olen kyllä peltoa metsittänyt mutta eipä tullut noin järkky toiminta mieleenkään. Luonnotonta ja kaameaa, siinä ensihätiin.

 10. Saksassa hyvin yleistä, rivissä kuin SS-miehet.

 11. Puista saatavat setelit voi kääntää vaikka rullalle, jos ei silmä kestä suorana niitä katsoa…

 12. Tuli heti mieleen saksalainen täsmällisyys. Omaan silmään metsä sopii hyvin.

 13. Epäilemättä sait metsitystukea. Olisitko muuten metsittänyt?

 14. Esimerkillinen kuusikko, tuohon pitää pyrkiä. Itsellä hyvin samanlainen tulossa. Ikä 15 v, keskipituus 10 metrin maissa. Parikymppisenä oon aatellut harventaa. Onko tuo ihan normikuusentaimilla peltoon istutettu. Miten booripolitiikka?

 15. Timpalle:
  Metsitys tehtiin silloin Holkerin hallituksen aikaan, kun Suomea mainostettiin pohjolan Japaniksi, eikä oltu valtion taholta köyhiä eikä kipeitä.
  Metsitystuki maksettiin silloin vähän aikaa kaksinkertaisena. Tarjous oli niin hyvä, ettei siitä voinut kieltäytyä, enkä ole päätöstäni kertaakaan katunut.

  Hatelolle: Tällä alueella on käytetty tavallisia 2v. kuusentaimia.
  Boori-, ym pitoisuudet ovat kunnossa. Lannoitusta ei ole tehty.

 16. Ensiharvennus täytti tässä kohteessa kemeraehdon.

 17. Harvensin manuhakkuuna asiakkaalle viime talvena tuollaista pellolle riviin istutettua kuusikkoa. Ikää oli jo liki 40 vuotta, mutta keskijäreys varmaan samaa luokkaa kuin tuossa kuvassa. Ala runsaat puoli hehtaaria.

  Poikaoksia oli todella paljon ja useimmat näyttivät syntyneen 18-19 vuotta sitten. Boorin puutosta varmaankin, mutta en keksinyt syytä siihen miksi se oli ilmennyt niin selkeästi juuri 1990-luvun alussa.

  Laatu oli muutenkin sitä sun tätä. Tukkiprosentti tullee aikanaan olemaan kovin pieni.

 18. En tietysti ihmettele. Jokainen ottaisi tuet vastaan. Meillä päin peltojen vuokrat ovat niin pienet, että metsänkasvatus ihan kovallakin rahalla on selvästi kannattavampaa.

  Edelleen sitä tukea saa. Kylällä kolme vuotta sitten joku istutti koivupläntin keskelle peltoa-aukeaa mistä haittaa sekä maisemasyistä että sen pläntin naapurin pellolle.

  Valtiovallan toilailuja ihmettelen. Metsänomistajilla lienee subjektiivinen oikeus siihen tukeen. Miten kävisi, jos nyt vuokrattuina olevat lukuiset pellot yhtäkkiä päätettäisiin metsittää? Taitaisi kotimaisesta ruoasta olla pian pula.