Kommentit (11)

 1. Ilmeisesti kuvaaja itse sitten on aukossa. (Varo vain ettei nielaise).
  Aika pieni ilmeisesti on kun kuvaan ei tuon enempää riittänyt.
  Ja vähämerkityksinenkin.

 2. Taustalla näkyy syy, miksi aukko kasvaa vain heinää. Päältä ei ole hakattu tiheää kuusikkoa, vaan valoisa sekametsä. Heinikkoa on ollut jo valmiiksi, joten edes muokkaus ei yksin riitä tuollaisen taimettumiseen.

 3. Riittää kyllä kun jatkaa ”valopuun” kasvatusta edelleen. Onko sitä kuusta joka koloon pakko ängetä?

 4. Koivunkin luontainen taimettuminen on epävarmaa, etenkin kun kilpaillaan heinikossa.

 5. Ei näy sijoittajalla päätehakkuutuloja viljelykuusikosta.

 6. Eikös sen voi muokata ja ISTUTTAA koivulle?

 7. Kyllä voi. Routa porsaankin kotiin ajaa.

 8. Olen tuollaiseen joskus istuttanut hybridihaapaa. Vadelmapusikko oli hyvin miehen mittaista. Siinä piti hiukan reikäperata syksyisin kun pitkät vadelmansaitat tuppasi kaatumaan päälle ja katkomaan. Mutta ongelma lyhytkestoinen.
  Tilanteen mukaan pitää tällätä enkä ainakaan aio mihinkään ahtaaseen muottiin itseäni ängetä. Niitä saa kantaa aivan toisenlaiset ”uskovaiset”.

 9. Kuva on otettu tieltä, ja etualalla oleva vatukko on vanhaa laaninpohjaa. 20-vuotias pienaukkoon kasvanut ”puusto” näkyy taustalla. Tuotto ei siten ole oikein verrattavissa saman maapohjan (mt/omt) samanikäiseen istutuskoivikkoon, joka on jo kerran harvennettu ja alkaa olla tukkimitoissa.

 10. Joka neliön ei tarvitse tuottaa tasaisesti. Onko tutkittu kuinka paljon tuollainen aukko kasvattaa reunapuustoa voimakkaammin. Voi tulla sieltä kera korkojen.

 11. Tämän pienaukon koko on n.0,3 hehtaaria. Mitä reunoilla tuli kasvunlisää, menetettiin tuulenkaatoina ja hyönteistuhoina. Jostain syystä juuri pienaukkojen reunapuut kuolevat tavallista herkemmin pystyyn.