Kommentit (14)

  1. Metsäkupsa

    Kyllä kuvan taimikko hyvällä mallilla,puuta pukkaa seuraavina vuosikymmeninä julmetusti.

  2. Miten muokattu?

    Taimet on tosi hyvä laatuisia, metsänjalostus on toiminut.

    700 m3 metsä ja harventamatta.

  3. Ammatti Raivooja

    Normaali ojitusmätästys. Taimet on itsekasvattamia, parempia kuin kaupan. Tullu vuosien mittaan kokemusta miten ne pitää kasvattaa, että syysistutuksetkin onnistuu 99%(myyrälle tai roudalle ne ei ole immuuneja.) Tälläsellä pienpuuhastelijalla kun ei ole mitään pakkasvarastoja.

  4. Mistä siemenet hankittu?

  5. Ammatti Raivooja

    Nuo on tullut tapiosta. Nyt tulee Siemenforelialta. Jalostettua siementä.

  6. Kiitos vinkistä. Ekonominen harrastus.

  7. Hienosti onnistunut harrastus. Valitettavasti useimmiten seuraavan sukupolven hyöty. Mutta harrastushan pitää mielen virkusena. Ja rahaahan nyt kaikki ei kuulemma tarviikkaan.

  8. Ammatti Raivooja

    Jossain noita taimia on pitänyt testata miten ne kasvaa. Nyt niitä myydään muille. Itselle tuskin tulee enää muuta kuin koivua.

  9. Jeesmies, ammattiraivoojan malli ei ole harrastus vaan se johtaa vaurastumiseen. Toisenlaisia mallejakin on, esim. Siemenperunoiden syönti. Nyt on onneksi vapaus nälkäisilläkin syödä vaikka ne siemenperunat, helpottaahan se toki hetkeksi.

  10. Varmaan johtaakin mutta eri asia minkä sukupolven. Mutta kiitollinen perikunta voi odottaa jo tuloakin.

  11. Leevi Sytky

    Jesse on taas tapansa mukaan ihan pihalla. Usko jo mitä Pete sanoi.

  12. Mitä Leevi tarkoittaa?
    ”Kuusiuskovaisten” uskontokuntaan en taida enää kaivata koska siinä ei ole tulevaisuutta. Minun ajatukseni on omiani enkä edes pyri niitä muuksi muuttamaan Leevi. Tuskin sinäkään.

  13. Voi olla, että näitä puita ei millään tahdo tulevaisuudessa saada kaupaksi. Ostajat ja teollisuus etsivät mieluummin mäntyä ja koivua sisältäviä leimikoita. Jo nyt on kuusikuitupuu ja tukki vastaavia muita puulajeja halvempaa ja vähemmän kysyttyä. Voiskohan Ammatti Raivooja tietää, mistä tämä johtuu?

  14. Ammatti Raivooja

    No onneks puolet istutuksista viime vuosikymmeninä on ollu koivua, että ei hätiä mitiä. Mänty ei sovellu näillä seuduilla kuin sekapuuksi. Ja katoppas kun itse kasvatat kuusentaimet niin et menetä rahaa juuri ollenkaan jos valitsetkin rauduskoivun. Sitäkun syntyy luontaisesti näille OMT kankaille vaikka kuinka hirveästi niinkuin kuvan kuusikkoonkin. Tuostakin olisi saanut täydellisen koivikon jos halunnut.