Kommentit (10)

 1. Ei, kyllä siitä euron per vuosi sentään kasvatuspalkkiota saa. Ei sentteinä.

 2. Eli tuo paksuin tukki on tyveltä 67 cm (läpimitta)? Sehän on kasvanut sitten paksuutta hieman yli sentin vuodessa. On se aika hyvä saavutus.

 3. Jos tuolla 67cm tarkoitetaan tuon suurimman tyven halkaisijaa, niin tuon kasvun lisäksi hämästyttää myös tukin vähäoksaisuus ja suoruus.
  Ei varmasti ole jatkuvan kasvatuksen metsästä.

 4. Hyvin on kasvanut,onko istutusmetsästä.Ylisuureksikin päässyt turpoamaan.

 5. Viljelykuusikoissa se raha kasvaa…kuten on jo usein mainittu.

 6. Puukaupoissa (esim. hankitakaupassa) annetaan ostajan puolelta tukkien mittavaatimukset esim. mäntytukki > 15 cm ja kuusitukki > 16 cm. Missään ei lue kuitenkaan maksimimittoja. Mikä on siis ylisuuri tukki? Entä onko näitä vaikea saada kaupaksi?

 7. Omassa hankintakauppasopimuksessa oli kyllä, että KUT lpm min = 16omm ja max 550mm

 8. Tuo maksimipaksuus tulee sahalinjojen koosta. Esimerkiksi Vapolla on käytössä Veiston linjoja ( http://www.hewsaw.com/fi/tuotteet/hewsaw-sl250-3-3 ) joista suurimpaan mahtuu juuri 550 paksut tukit.

  Paksuja saa kyllä sahattua muilla menetelmillä omiksi laudoiksi, mutta kaupallisilla tulevat linjojen rajat vastaan. Kannattaa käydä välillä mittaamassa metsässä puita ja kaataa ne alas, vaikka hyvässä kasvussa, ennen ylimittaan pääsyä.

 9. Pellos lukee nyt puissa määränpäänä. Nämä muutamat yksilöt olivat saaneet kasvaa ”susipuina”, tosin hyvälaatuisina sellaisina n. 30 vuotiaan kuusikon päällä.

 10. Pelloksella sorvin maksimi taitaa olla 70 senttiä, ainakin ykkösen sorvilla. Ihanteellinen sorvin koko. Hukkaprosentti jää suhteessa huomattavasti pienemmäksi kuin niukkanaukka mitallisilla kalikoilla.