Kommentit (3)

  1. Kyseisestä aluskasvusta ei olisi missään tapauksessa metsän aineksiksi. Joko raivuria tai sitten motolla tallaamista, joka olisi ollut ihan riittävä työvaihe noin vähille näreille

  2. Metsäkupsa

    Ei alikasvoksesta muuta ,kuin nurin maan lannaksi. Joulukuuseksikin liian riutuneita. Harvennuksen jälkeen saattaa tulla uusi kehityskelpoinen alikasvos.

  3. Gla

    Tuollaisella määrällä alikasvosta ei ole mitään merkitystä lannoituksen tai kilpailun suhteen tuoreella kankaalla. Tavoite oli ylläpitää edes hiukan monimuotoisuutta ja ylipäätään seurata alikasvoksen kasvua. Uuden puuston kasvattaminen hakattavaksi saakka ei ollut tavoitteena, koska taimien määrä oli aivan liian alhainen. Otsanahalla arvioituna samaa luokkaa kuin järeässä päätehakkuumetsässä.

    Kuten hakkuun jälkeistä tilannetta esittävän kuvan yhteydessä totesin, riski juurikäävästä kuitenkin sai mielen muuttumaan ja siksi tuo ala tulee putsattua kokonaan. Siten taimien tuhoutuminen hakkuussa ei jäänyt harmittamaan, vaikka ihan tavoitteen mukaan homma ei mennytkään. Ja koska riski juurikäävästä on olemassa, uutta kuusialikasvosta en anna tuonne syntyä.