Kommentit (16)

 1. Gla

  Kovaa on elämä. Oksat on syöty, nyt käydään jo puupinojen kimppuun.

 2. Planter

  Tuossa viereisessä kuvassa lukee ”Hirvien ruoka-aitta nuoressa männikössä” ja siinä on kuvattu kuitupuukasa, ruoka-aitta tarkoittanee sitä?
  Hirvillekin on mennyt perille terveysintoilijoiden tietoiskut, että kuitupitoinen ruoka on vatsalle hyväksi.

  Terveellinen kuitupitoinen kasa on siirretty varastopaikalle. Tietysti hirvi sen hoksasi ja meni perässä.

  Auditoija tässä tapauksessa tarkoittanee sitä, että motokuski menee työmaalle uudentuoksuisella Audi Q7:lla. Hän saanut siihen rahat bonuksina, jotka ovat lauenneet, kun on tehnyt töitä ”laatu edellä” ja mättänyt lähes kaiken puutavaran kuitukasaan?

 3. Näkyy planterin kommentitkin menevän henkilökohtaisuuksiin kun eväät taitaa loppua järkevään keskusteluun. Entisenä motokuskina voin todeta että ei toisaankaan Q7 ole se kalusto jolla noiden kuskien palkoilla liikutaan. Taitaa olla se jätkän mainitsema Datsunikin sieltä parhaasta päästä.

 4. Planter

  No voihan nenä!
  Ajattelin laittaa pienen kevennyksen ja niin yliampuvan, ettei kukaan ota sitä tosissaan.

  Luulin, ettei kukaan ota tosissaan, että hirvi syö kuitupöllejä ja motokuskit ajelevat yli sadan tonnin uusilla ökymaastureilla. Tiedän kyllä, että palkat on aika pienet ja vanhoilla Hilluxeilla ajelevat.

  Tuota ei saa poistettuakaan, joten pyydän anteeksi kaikilta motokuskeilta, ei ollut tarkoitus mitenkään mollata, kyllä arvostan työtänne.

 5. Hirvi kyllä kuorii kuitupöllejä. Olen haapakuitukasan päällä nähnyt hirven samaten polvillaan syömässä tuoreitten haapapöllien kuorta.

 6. suorittava porras

  Tässä tapauksessa hirven ei tarvitse turvautua pettuun , kun maistuvampaa evästä on heti ojien takana tien molemmin puolin…ja paljon.
  Planter on sen verran jäljillä auton suhteen , että saman konsernin tuotteesta on kyse. Tällä kertaa paku 4Wd. Ulkoinen olemus autolla on sellainen , että juuri kukaan ei ohita ja turvaväli taakse pysyy riittävänä 🙂 Kuin henkilöautolla ajaisi ja kääntyy ahtaammassa tilassa avolavoihin verrattuna. Verraton työkalu.

 7. Kauan sitten hakkasin täällä Oulun takana harvennusta ja haapakuitua lähti aika paljon. No hirvet tulivat ja kuorivat 3 metrin pöllit. Ei se ois haitannut mutta kun ne pöllit piti heitellä hajalleen. Siinä vaiheessa ei ollut vielä kuormaajaa niin olihan pikkuisen kova homma kopistella kenttään jäätyneet pöllit irti ja nostella rekeen.

 8. Haavan kuori kelpaa hyvin hirville. Tuukipuukokoisia isoja kaadettuja haapoja kuorivat erään kerran melkein putipuhtaaksi.

  Kovinta puunajo hommaa on jäätyneiden puiden kopistelu ensin irti tantereesta ja toisistaan ja sitten niiden manumenetelmällä lastaaminen kelkan reen kyytiin. Olen joskus tehnyt sitä maastossa johon ei olisi ollut edes telatraktorilla mitään asiaa.

 9. Hiacen verrattomuus on ettei siinä kukaan kauan viihdy. Menee vaikka moton koppiin sen jälkeen mielellään. Tosi järkky juuri japsipikkumiesten makuun tehty.

 10. suorittava porras

  Mistäs sinä Hiacen keksit? Kuvassa on sakemanni…

 11. Ai, se olikin jo aiempaan Planterin kommenttiin siitä Audista. Eli siis Transporter. Tuskin se ketään kovasti pelottaa.

 12. A.Jalkanen

  Onko tässä nyt sopiva metsätien leveys? Ajorata ehkä 3 metriä?

 13. Suorittava on tyytyväinen kaikkeen mitä iso yhtiö tarjoaa, pienet tietkin käy. Kunhan hirvipassiin pääsee.

 14. suorittava porras

  Leveys nelisen metriä. Henkilöautot mahtuvat ohi toisistaan. Lisäksi levikkeitä 200 metrin välein.

 15. A.Jalkanen

  Ihan supertie!

 16. Tiealuehhan virallisesti tosiaan mitataan ojat mukaan lukien. Joten suorittava kait koukkaa ojan toiselle puolen kun tulee joku vastaan.

Luonto Luonto

Keskustelut