Kommentit (15)

 1. Koivuthan tuolla parasta on.

 2. Ite en vielä aukasis. Tuohan näyttää olevan vielä parhaassa arvokasvu vaiheessa. Kuva voi tietysti hämätä. Saisko iän ja puuston määrän ja vuotuisen kasvun.

 3. Tuo taitaa olla vielä selvästi alle satavuotiasta? Olisihan siinä vaihtoehtona yläharvennus, eli kolmen tukin puut pois aina, kun siihen on varaa ja koivuille vielä tilaa, niitäkin taitaa olla suht. paljon / ha? Lannoitus harvennuksen jälkeen.
  Viidentoista vuoden kuluttua sileäksi.

 4. Moton yläpuoleinen osa oli noin 100 vuotta vanhaa ja se hakattiin. Osa oli aika järeitäkin, nimittäin yksi puu oli 2,5 m3! Motosta alaspäin oleva osa jäi pystyyn. Sekin on merkitty yhtä vanhaksi, mutta siinä kyllä osa on nuorempaa puustoa!

 5. Visakallo

  Mitä tähän laitetaan seuraavaksi kasvamaan?

 6. Niinkuin oppipoikakin epäili niin minustakin näyttäis että ”sirppi halla” on iskenyt tiluksille.

 7. Visakalliolle vastaus: metsäasiantuntijan mielestä siihen kannattaa laittaa koivua tai kuusta. Päädyimme koivuun.

 8. Eihän tuohon enää harvennuksia kannata tehdä. Harvennustukin ja päätehakkuutukin ero on niin suuri ettei koskaan saa eroa kiinni. Viellä kun harvennuksella vähennetään tukkimäärää niin vaikka olisi minkälainen arvokasvuvaihe niin eroa ei saa kiinni. Metsänomistajalla ihan oikea ratkaisu. Aukoksi kun siltä tuntuu ja kasvu hiljenee.

 9. Metsäsuunnitelmassa tämä kuvio oli jo kymmenisen vuotta sitten laitettu päätehakkuuksi. Siihen on aikanaan harvennukset tehty ja kuten metsuri motokuskikin kirjoittaa ei harvennuksia enää kannattanut tehdä. Hintaerokin harvennus- ja päätehakkuulla on aika suuri. Nyt oli saatava jotain järeämpääkin myyntiin koivikon ensiharvennuksen seuraksi. Muuten koivukuidun hinta olisi jäänyt huomattavasti pienemmäksi.

 10. Visakallo

  Kuvan perusteella paikka on lämmin mäenkumpare. Toivottavasti hirvet eivät ota sitä vakituiseksi makuupaikakseen. Jos näin tapahtuisi, saisi koivunkasvatuksen kyllä unohtaa.

 11. Onneksi täällä saaressa ei juurikaan hirviä majaile. Toki niitä silloin tällöin tännekin ui, mutta niistä ei ole ollut haittaa koivutaimikoille.

 12. Miten hyvin puiden ajo onnistui jäitä pitkin saaresta

 13. Onneksi olemme aikoinaan saaneet tänne siltayhteyden!

 14. Kaikki metsämaa kannattaa nyt myydä pois, ellei sitten ole luonnosta ja metsästyksestä kiinnostuneita perillisiä. Taloudellisessa mielessä metsää ei kannata omistaa. Hintakupla on olemassa ja se puhkeaa, koska puun hinta ei mihinkään nouse ja kulut sen sijaan koko ajan nousee. Tukkikuution hinnalla ei kohta saa vessapaperirullaa.

 15. Valtiolle olisi muuten kannattavampaa lajoittaa kaikki metsänsä, jos löytää tarpeeksi tyhmiä vastaanottajia. Ei tarvitse pitää pystyssä omaa organisaatiota ja verotuksen takia joka kolmas puu on edelleen valtion. Ja lisäksi pääsee perintöverottamaan, lahjaverottamaan ja varallisuuden siirrostakin verottamaan. Voisi olla valtiolle tuottoisampaa näin äkkiä ajateltuna, kuin mitä itse hallinnoida metsiä. Ja verojahan voisi aina korottaa tai keksiä uusia.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat