Kommentit (8)

 1. Samat karvaat kokemukset on hankittu.

 2. Eipä juuri kannata Amerikan puita Suomeen istuttaa.
  Kontortalla on sama vika.
  Kuori maistuu hirville.

 3. Eipä kannata istuttaa haapaa, koivua tai mäntyäkään. Ongelma on ylisuurena pidettävä hirvikarja, jolla puuntuotannon mahdollisuudet tuhotaan.

 4. Douglas-kuusta ei uskalla istuttaa kuin asutuksen välittömään läheisyyteen, ne ovat säilyneet. Mitä kauempana metsässä, sitä suurempi tuho

 5. Kun suomalaisen puun saa kasvatettua hirviaidan sisässä riittävän suureksi, niin kyllä se on sitten turvassa hirviltäkin.
  Toisin on amerikkailaisen puun laita, kun sen kuori kelpaa hirville.

 6. Ihmettelen vain että miksi tuota douglasta ja kontortaa kannattaa edes istuttaa. Mitä meidän eteen niitä tuli viime talvena niin kattilaan ne hakattiin. samoin meni lehtikuusi. Kannattaisi vain pysyä näissä perinteisissä puulajeissa. Eiköhän niistäkin lajikirjoa löydy.

 7. Kyllä kelpaa tavallisen suomalaisen metsäkuusenkin silko kylki.Näillä palstoilla kirjoitettiin että 20ha:n myyntipalstalla oli runsaasti näitä hirvien hampaillaan(ei siis sarvilla hierottuja!)jyrsimiä,ilmeisen lahovian saaneita kuusia.Itsellä 4ha hyvälaatuista kuusitukkia,jonka laatua pilaa hirvien aiheuttamat kaluamisvauriot.Yllättävän vähän näistä puhutaan.Sekoitetaan myöhemmässä vaiheessa korjuuvaurioihin.Ne esiintyvät yleensä nuorissa kuusikoissa ja saattaa olla paikallista vaihtelua,mutta olen törmännyt niihin useasti

 8. ”Ihmettelen vain että miksi tuota douglasta ja kontortaa kannattaa edes istuttaa”

  Douglasta on kokeilun vuoksi muutama aari

  Totta, nostin tämän asian esille kuvan muodossa
  juurikin taloudellisen
  kannattamattomuuden vuoksi