Kommentit (9)

 1. Hankintahakkaajan unelmatyökalu jehu metsäkone. kaukokuljetuskin onnistuu ja parhaimmillaan syötetään halkomakonetta suoraan haetusta kuormasta.

  Kuvan kuorma joutuu pääosin halkomakoneen kitaan, tukkiosasta tulee 2x1x1 laatikoita joissa klapit säilötään ja siirrellään. Myös kuivuminen tuon kokoisissa yksiköissä on tehokasta ja hometta ei juuri muodostu.

  Kuvan puut on harvennukselta ja parhaat poimittu omaan käyttöön eli pikkutukkikoosta ylöspäin. Latvat ja muu pikkukapula saa mennä yhtiön kuitukasaan. Onneksi on niin höölit laatuvaatimukset että tukkia ja pikkutukkia totisesti irtoaa 🙂

  Sillä että käytetäään järeää puuta saadaan aikaan tehokkuutta klapituotantoon koska kone nielee samassa ajassa 7cm kuitupätkän kuin 15cm pikkutukin, isommasta tosin pino kasvaa kolmenkertaista vauhtia. Parhaimmillaan männyllä pääsee halonteossa 6kiinnon tuntivauhtiin, sehän tarkoittaa että tuokin kuorma on puolenmetrin halkona kahteen tuntiin. Voisi olla pokasahalla ja kirveellä pitää kiirusta.

  Halkokauppa kasvaa onneksi kovaa kyytiä energian kallistuessa..

  Ei muuta kun telavehkeitä hommaamaan ja metsään mönkimään t: topintam

 2. Onko mäntyhalolla muka kovakin kysyntä? Missäpäin Suomea?

 3. Normisti teen 20% koivun sekaan niin ei töki,,

 4. Duoda, duoda. Meinaatko tosissasi että nuo menee polttopuuksi? Siis nuo puut jotka kuormassa on? ”Kehumani” Kuhmo Oy ostaa kiljuen tuollaiset puut sahalinjalleen. Ja Pölkkykin taisi Kajaanin sahan myötä kilpailla pienpuusta sahalleen. Vai saatko todella halkokaupassa paremman hinnan tuolle kuormalle?

 5. halkona 30e alv0 tommonen kökö tuoreena pihaan kipattuna 660e

  tienvarteen 50%pikkutukki 50%kuitu 325e alv0

  jäis 335eur kuluihin jos 5h tupeksii jäis viel tuntipalkkaakin, mikään mahdottomuus se ei ole nykyvehkeillä.

  Kuvan puut on kyllä kookkaita mutta suopohjilta lenkoja pirulaisia, jos yrittäs tehä tukkia niin 20% kovasana.

 6. No tuo lenkous selittää kaiken. Itselläkin moinen puu menee polttoon. Kuiduksi ei ennätä leipätyön ohessa tehdä sellaisia määriä että myynti kannattaisi. Ja polttopuu menisi siinä tapauksessa ostoon jos kuiduksi tekisi. Sahapuut toki poimin omaan käyttöön jos sattuu rahtisahuri seudulla kulkemaan. Katoava luonnonvara nuo kiertävät sahurit.

 7. Taannoin vein kuorman sahapuita kylälle tulleelle sahurille.
  Lanssiin oli joku tuonut juuri sellaisia lenkoja rämepuita.
  Sahuri tuumi diplomaattisesti että hyvät venelaudat noista saa jos vain sahatessa saa pöydällä pysymään ja terän puunkaarta seuraamaan.

 8. Kyllä riemua riittää,kun puu kulkee Jehulla.

  Vähässä lumessa ja lyhyen matkaa. Hankintahakkuuta ei kannata hakkuukoneella teettää ja Jehulla kuljettaa, mutta polttopuuhomma on ihan eri juttu.

  Saisiko Jehukuljettaja Topintam laitettua kuvan koneesta kuorman kanssa myös keulanpuolelta otettuna?

 9. Hyvä kysymys tuo Kuusmottiselta. Enimmät lengot pois, niin tuosta saisi pikkutukkisaha hyvää raaka-ainetta.

  Topintam taitaa ajaa kuormaa Pudiksella? Sielläkään ei ole tarpeeksi pikkutukin sahausta raakapuun tarjontaan nähden. Taivalkosken saha ei vedä kaikkea pikkutukkia, mitä alueelta syntyisi.

  Kävin kuuntelemsaa Kärkkäisen Mattia ja hän uskoo vakaasti, että mäntykuidun / mäntypikkutukin paras paikka maailman markkinoilla on mekaanisen puutuoteteollisuuden tuotteissa. Kasvun hitaus ja puutavaran laatu ovat ylivetoja ja näitä ominaisuuksia pitäisi hyödyntää.

  Klapihomma on hienoa hommaa, kun muita väyliä markkinoille on liian vähän.