Kommentit (17)

 1. Tuommoista sahaa minulle ei vielä ole…

 2. Eikait tuollaista sahuuta ja kasuuta joutu kukaan enää tekemään palkkatyössä???

 3. eero heikki

  Saha on Echo,johon asensin kaatokahvat,saa selkä lähes suorana katkaista rangat tyveltä,tekniikkalaji,rangat menee lähes itsestään kourakasoihin !

 4. ^ Hyvä saha. Pari kevättä olen moisella kuitupuuta sahannut.

  Näkkyypä olevan viteotakin juutuupissa:

  https://m.youtube.com/playlist?list=PLb_oYCtMCWTN4fBW-V1Zpq0SmjhwMKCW5

 5. urbo

  Jäävä runkoluku ainakin helppo laskea

 6. Lehtipuun kasvatusta suomalaisittain. Kuusta ketoon vaikka metsä raivaamalla.

 7. eero heikki

  Entinen mullikkalaidun,viime kesänä vielä laiduntivat tässä,kait tähän kuusentaimet tulee ,liukas työmaa ,

 8. Visakallo

  Tuolla kohteella olisi varmasti ollut ilo seurata Eeron työskentelyä. Ammattimies kun ei tee turhia liikkeitä. Päivässä syntyy silloin eräskin kourakasa.

 9. Tuollaisessa ”savotassa” ammattitaitoinen siirtelykaataja hakkaa helposti monitoimikoneen vastaavan työn tekemisessä, eli kaato-kasauskone on siinä työssä yhdistelmä, joka ei koskaan tienaa kustannuksiaan.

 10. Noita eero heikki-nimisiä monitoimikoneita ei vain valmisteta enää. Joten Jätkänkin on vain hyväksyttävä että monitoimikone pelaa nyt muulla kuin ruisleivällä.

 11. urbo

  Kyllä energiapuuta on järkevämpi liikutella öljynpaineella kun verenpaineella

 12. Niinhän se on. Nipsuttimella voi kerätä nipun rankoja ja nostaa kerralla kasaan. Konekustannus suurempi kuin eskolla kaatokahvoilla mutta vähemmän hikoiluttaa tekijää.

 13. Jokaisesta metsäoppilaitoksesta valmistuu joka vuosi nuoria monitaitoisia metsäalan osaajia, joista osa keskittyy metsäpalvelujen tarjoajiksi ja työt tehdään moottorisahoilla ja raivureillla.
  Nuoressa puustossa noin puolet puiden massasta ei ole ns. ainespuuta, mutta kokorunkokorjuussa siirtelykaatotekniikalla ammattitaitoinen henkilö saa koko rungon kasaan siirtämättä latvaosaa mihinkään päin. Eli jos on kyse ensiharvennumetsästä, jossa ammattitaitiunen kaveri pistää kuitupuuta parikymmentä kiintoa päivässä, hän pistää karsimatonta (ns ”karvarankaa”) neljäkymmentä kiintoa / pv.
  Nipsuttimen kanssa mopokuski ei pysty parempaan, mutta tusntikustannus on moninkertainen verrattuna metsuri + kaatokahvoilla varustettu M-saha yhdistelmään.
  Ja tosiaan joka vuosi valmistuu joka oppilaitoksesta muutama tuota työtä himoitseva nuori henkilö.

 14. Varmaan oikein himoitsee joo,o.

 15. Hienoa työtä !
  Samaa touhuilen itsekin talven viimisinä hankintoina .
  Mukavaa touhua hyvillä pohjilla ja vahva maa. Saa katsella kasvua. Sinullakin varmasti tuossa puu hyökkää 😊

 16. Jos tuo jätkän kertomus olisi osinkin totta niin yhtään motoa nipsun kanssa ei olisi noissa hommissa. Kuitenkin niitä vain taitaa jokunen olla.

 17. eero heikki

  Hämis,ei ole mun maata,ihan palkkalaisena teen,ihan kelpo touhua,ei ole verenpainetta enkä pelkää hikoilua(pari kommenttia vähän ylempänä)

Puukauppa Puukauppa

Kuvat