Kommentit (6)

 1. Hiihtoniilon kuntoiluhakkuut alkaneet tänä syksynä ylispuiseen sekalaiseen kuvioon.
  Lämpötilat tippuneet nyt savottahommiin sopivalle tasolle.

  Kuvassa näkyy vanerikoivu joka ylispuuna.Kuusikkopuskaa harvennettaesa kaksi- kolme pölliä tulee yhdestä energiarankana.

  Törmäsin kuusikossa osin maannousemaan elikkä edellishakkuussa ilmeisesti jäänyt kuusialikasvos on osittain sienen saastuttama. Ihmeellistä kun samalla alalla osassa puita on saastumaa on ja osassa ei. Jos osaisi olla fiksu niin vaihtaisi puulajia jatkossa, mutta mitenkäs saa laukonpeuralaumat pysyyn poissa???

 2. Hiihtoniilon kuuset ovat juuri ylittäneet taimikkovaiheen, joten tuskin sinut tarvitsee pitkään aikaan olla huolissaan taimikkotuhoista. Jos koskaan itse.

 3. Aika näyttää…
  Kasvu on tässä yllättänyt.
  Tämän taimikon susikuuset ovat kasvaneet mielettömästi 3cm paksuutta tyvestä mitaten/a ja niistä tulee tukki ja parhaista kaksi. Susien rinnankorkomitta n. kolme..nelikymppisinä on 29cm.
  Saapas nähdä kuinka tuon kuusen keskikasvu kiihtyy kun tota harvensi.

 4. Kuva ehkä epäedullisesta kohdasta, mutta ihmeen paljon hiihtoniilo jättänyt puiden ympärille kasvuvaraa. Näyttäisi olevan enempi puuta maassa kuin pystyssä. Omituisen hento-oksaisia, ikäänkuin varjossa kasvaneita nuo kasvamaan jätetyt.

 5. Totta kuvan keskellä oli kyllä kuitupuu ja se poistettiin kun oli aivan tervaantunut tyvilaho. Otin sen kannan että vaikka menee harvaan asentoon, niin selkeesti lahoja en kasvata enempää.
  Tässä oli kolmen neljän puun luonnon siemennys kuusiryppäitä samalla kohtaa. Ei kai niitä olekaan helppo koneella savotoida? Hento oksaisuus johtuu kasvuryppäistä eli tiheydestä ja koivu tosiaan makaa ajouralla joo.

 6. Teitkö H-niilo ureakäsittelyä kuusenkannoille?
  Nyt ollaansiinä tilanteessa etelä ja keski-Suomessa että maannousema mahdollisesti tarttuu tuoreisiin kantoihin
  Marraskuun alun lämpöpiikki syynä