Kommentit (9)

 1. Missä ne risut ovat?

 2. Mitta näyttäisi pysähtyneen 22 cm kohdalle.

  Ei kai mikään estä myymästä lähes päätehakkuuikäistä energiaksi ?

 3. Ikää puustolla 37v.

  Kuvio aikanaan kylvetty männylle, maapohja liian rehevä. Koivua lähtenyt luontaisesti ja runsaasti. Mäntyä lenkoa, oksaista, osittain myös tuhoutunut koivun alle. Paikalle saavuin ensimmäistä kertaa 10 v. liian myöhässä.

  Metsää hoidettu huskin 238;lla ja sthilin ms 200;lla, raivattu n. 8 kertaa. Ylitiheydestä metsänvartija ei ole välittänyt vaan raipat vaan raivattu aina pois. Kasvu kohdennettu siis päävaltapuihin. Maahan mätetty siis tällä hetkellä E-puuksi kelpaavaa puustoa.

  13 v saa vielä kasvaa ja sitten lihoiksi. Paperipuuta lähtee ehkä joku vanerikin ja E-puuta.

 4. No ny vasta kummastuttaa. Ei kait kukaan kasvata e-puuta viittäkymmentä vuotta???

 5. Metsänvartija on oppinut mies. Nyt kasvatetaan E-puutakin.

  Ja oikein hyvää Joulua kaikille ja metsäkirjoja lahjaksi.

 6. Mun mielestä Metsänvartija tekee tässäkin ihan niinkuin luonto on tarkoittanut. Puu kasvaa tilavuutta, jos sille annetaan tilaa.

  Jos ymmärsin oikein, niin kaikki pienet on raivattu maahan ”energiapuuksi”, jotta varsinaisten energiapuiden kasvu voimistuu.

  Jos ei tule tukkia männystä, niin sitten saa tulla volyymiä hieman tiheämpänä. Jos kerran energiapuun ja kuidun hinta on melkein sama, niin tässäkin on taas järkeä.

  Metsänvartijalla on homma hallinnassa 🙂

  Koska Metsänvartija kirjoittaa oman puunkasvatusohjekirjansa?

 7. Olen tyytyväinen vastaukseen: ”Risut ovat maissa”, niin meilläkin vaikka kasvatan vain puuta, en mitään ”energiapuuta”.

  Muuten tarvittaessa kaikki puu on energiaa tai sitten sitä ihanaa ”energiapuuta”!

 8. Kuvassa näkyy puuta pilvin pimein mutta siellä näkyy myös ”räippiä”. Mielestäni tuollaisia aikamääreitä ja tuonäköiseksi ”saavutettu” metsä (joka nyt on ensiharvennuskelpoisen näköinen) en kyllä kehtaisi julkisesti esitellä. Mutta kukin taaplaa tyylillään ja antaa kuvista julki minkäsortin ”pakkolakien” syöttäjästä on kyse.
  Kaikesta huolimatta pitää toivottaa menestystä valitsemallaan kasvatusmetodilla. Toivottavasti kuva nyt on hänen omasta metsästään.

 9. Kirja on kehitteillä.

  Metsävartijan ohjekirja nimeltään.

  Ja on omaa metsää, puuta löytyy kuin seinää.