Kommentit (9)

 1. Paljon pientä puuta.
  Hakkukertymä jäänyt pieneksi.
  Miksiköhän istutuskuusikot kasvavat näin epätasaisesti?
  Viereisten puiden tilavuusero kun voi olla kymmen kertainen.

 2. Tuossakin kyllä näkee mikä puulaji kasvaa….

 3. 6 m3

  Tuossakin nakee kuinka lahimpana kameraa oleva puu nayttaa paksuimmalta,,,, 🙁

 4. suorittava porras

  ..ja koivun läheisyydestä kituvat puut näyttävät paljon , paljon pienemmiltä .

  Tällaisilla kuvioilla on havaittavissa selvästi , missä kasvaa tai on kasvanut (lahonnut pystyyn ) kuusia varjostavia koivuja. Jokin aika sitten , harvensin vähän kuvassa olevaa järeämpää kuusikkoa . Suurimmat kuuset olivat kähes kuution puita , mutta koivun katveessa tilavuudeltaan vain joitakin kymmeniä litroja . Kokoerosta huolimatta vuosilustojen määrä oli sama , 45 .

  Olihan tässä hiljakkoin luettavissa tutkimustuloksiakin luontaisten tainten kehittymisnopeudesta . 50 vuodessa taimi oli saavuttanut ”kunnioitettavan ” 1, 5 metrin kokonaispituuden …että tiedoksi vain jatkuvan kasvatuksen harrastajille . 50 vuodessa saadaaan oikeilla menetelmillä taimesta varttumaan puu , jonka tilavuus on 1 000 litraa !

 5. Ammatti Raivooja

  Se on pakko uhrata joitakin kuusia, että saa ilmaisen koivulannoituksen.

 6. Veikkaisin että tuokin raudus peittoaa kooltaan jokaisen havupuun tuolla alalla. Onko niitä puita pakko yrittää kasvattaa koivun alla? Kun harvuutta metsään tuossakin harventamalla haetaan on varsin luonnollista että epäkelvossa kasvupaikassa (koivun kasvupiirissä) olevat havut poistetaan ja näen sen hyvin luonnollisena.

 7. Paremempi kun antaisi vaan kasvaa….päätehakkuuseen.

 8. Tässä kohteessa olen jopa metsänvartijan kaas samaa mieltä. Pientä poltinpuusavottaa ja antaa kasvaa. Eihän tuo ollenkaan pahalta kyllä näytä tuollaisenakaan.

 9. Apuharvennusta lievää siis, ne pois jotka luontokin poistaisi.