Kommentit (7)

 1. Kaataja

  Koivikko vai männikkö?

 2. Metsäkupsa

  Lieneekö ollut koivikko ennen harvennusta,nyt näyttäisi mäntyjä olevan ainakin toinen puoli.Kuusia kaksivaihekasvatukseen alla riittävästi säilynyt.

 3. Siinä koivikko on nyt ensiharvennettu. Männikölle ei vielä ole tehty mitään, kuusikosta puhumattakaan.

 4. Koivikkoa sekä männikköä.
  Kysymys: kuusen taimea alla kun pukkaa, mikä olis seuravaa mh-toimenpide. Onko eräänlaista ”jatkuvaa kasvatusta”, jos kuusista tuliskin seuraava puusukupolvi?

 5. Gla

  Pikkuisen on vaikeata hahmottaa kokonaisuutta tuosta kuvasta, mutta yitetään. Koivut ovat pienikokoisia, mutta männyt ilmeisesti vähän järeämpiä? Harvennus on tehty aika voimakkaana ja metsä saa nyt kasvaa pitemmän ajan ennen seuraavaa käsittelyä. Siinä ajassa kuusetkin venyvät useamman metrin, alikasvosaseman takia tuskin kuitenkaan ensiharvennusvaiheeseen. Mustikkatyypin pohja kuusten kasvulle riittää, mutta n. 30% kuusista vaurioituu seuraavassa mäntyjen ja koivujen harvennuksessa.

  Jos kasvatuskelpoisia kuusia on tämä huomioiden riittävästi ennakkoraivauksen ja mahdollisen taimikonharvennuksen jälkeenkin, todennäköisesti itse kasvattaisin kuusia ja kokeilisin, josko niistä saisi seuraavan sukupolven. Jos alkaa näyttää huonolta, tilanne on helppo korjata.

 6. kiitos Gla:lle arviostasi! Koskitukin motokuski tuumaili about samansuuntaista. Ainaski hyvin osas huomioida ensiharvennuksessaan myös aluskasvuston kuusentaimet. Kertoi itsekin omistavansa metsää.

 7. Metsäkupsa

  Raimolle ym. hakkuutin viime talvena yhtiöllä koivikon kuusikon päältä metsurityönä räntäsadepäivinä.Kuuset olivat alla n.5m pitkiä,tukkikoivut vaurioittivat uskomattoman vähän kuusikkoa.Olin etukäteen varma,että kolmasosa tuhoutuisi,mutta veden voitelemat koivun latvat ihmeesti säästivät taitavan metsurin kaadolla alusmetsän.Tuli 15-vuoden etu säästyneestä taimikosta,eikä laskenut edes puun hintaa kaupassa.