Kommentit (8)

 1. Mahtava apuharvennuskohde, pitkäjänteinen.

  Pikkuhiljaa pientä pois.

 2. Taitaa olla samalta kuviolta kuin seuraava kuva. Minusta tuossa ei ole tarvetta mihinkään pikkuhiljaa tehtävään väljennykseen, vaan kiireelliseen ensiharvennukseen. Kasvutappioita on jo kärsitty ylitiheyden seurauksena ja kasvun elypyminen kestää useamman vuoden. Kiertoaika menee pitkäksi 10 vuotta jo nyt. Näissä kohteissa kannot ovat kiinnostavia. Saatko Backwoods kuvattua tuoreen kannon, jossa vuosirenkaat näkyy? Siitä voisi arvioida järeytymisen hidastumista.

  Kerrotko metsänvartija, mitä etua jatkuvalla varovaisella harventamisella saavutetaan tavanomaiseen kasvatusmalliin verrattuna? Ainakaan poistettavaa puuta ei saada kannattavasti talteen, vaan se jää metsään ötököiden ja luonnonsuojelijoiden iloksi hyönteistuhoriskiä kasvattamaan. Kysyn siksi, että joka toisessa kommentissasi tuota menetelmää mainostat, joten joku ajatus sinulla siihen liittyen varmasti on.

 3. Metsänvartija poistaa varmasti poistuvat hieman etuajassa.Voimakkaat harvennukset eivät kuulu luonnonmukaiseen metsänhoitoon.

  Luonto saa leimata ja metsänvartija raivaa.

 4. Tälläkin kuviolla tavoitteena on että jokainen runko täyttää tukkipuun mitat.

  Paperipuuharvennusta, mittasakset apuvälineenä.

  Mikä runkoluku on jo eriasia.

 5. Niin, minä joka en tiedä mistään vielä oikein mitään, sanoisin, että tiheätä on. Alaoksat ihan kuivaa risua vaan ja osa puista kukkakeppiluokkaa.

  Harvennusta vaan.

 6. Kyllä tämä on samalta kuvioita kuin se toinenkin kuva, noin 10 metrin päästä siitä mutta tässä kuvassa ei ole vielä yhtään harvennettu. Voin ottaa kuvan kannosta lähipäivinä. Minua kiinnostaa myös Metsänvartijan ajatukset täystiheänä kasvatuksesta. Muistaakseni jonkun kuvan yhteydessä hänellä oli sensuuntaisia ajatuksia. Oliko se niin että luontainen poistuma ja heikommat ensin mutta kuitenkin metsikkö melko tiheänä kaatoon asti?

 7. Tämä kuvio oli muuten 2005 tehdyn metsäsuunnitelman mukaan kiireellisesti tehtävien harvennusten listalla. On jäänyt silloin tekemättä. Tältä se nyt sitten näyttää tänä päivänä.. Nyt olis tarkoitus laittaa metsät kuntoon.

 8. Täystiheänä ilman väljennyshakkuita. Selvästi poistuvat voi korjata talteen, mutta kyllä luontokin ”harventaa”.

  Tukkipuu silti tavoitteena, ko.kuvan viljely onnistunut hyvin, ehkä liiankin tiheä viljelytiheys.

  Viljelykuusikoiden on tosimiesten työtä moottorisahalla, keskitalven työmaita. On näitä tullut sahattua, todella kovaa hommaa.