Kommentit (13)

 1. Päätehakkuu asennossa, kuusi reagoi hyvin harvennukseen.

  Toivottavasti ei tule luonnontuhoja.

  Metsänvartijan viljekuusikot on täystiheitä ja kasvatetaan ilman väljennyksiä päätehakkuuseen asti.

  Tavoitteena 700 m3/ha 70 v.

  1000m3/100 v-? toteutuuko…

 2. Toivottavasti tuo takana häämöttävä aukko ei ole sellaisessa ilmansuunnassa, josta pommitetaan boforeilla.

 3. Etualalla jo tuhti kuusi,minkä ikäinen lienee 30v? Arvokasvu nyt tukkia ,kasvaako liki 15 mottia vuodessa ha?.

 4. Kuvio sijaitsee Karjalan lehtovyöhykkeellä hyvin lähellä Venäjän rajaa. Kasvupaikan määrittelisin lehdoksi. Hieman ylempänä rinteellä komea ikioma kotkansiipilehto. Ostin tilan pari vuotta sitten ja ensimmäisessä harvennuksessa lähti puuta noin 150 mottia/ha. Nyt puuta reilut 200 mottia/ha, pituus noin 20 m, läpimitta keskimäärin 25 cm luokkaa,parhaat yli 30 cm. Istutettu reilu 40 vuotta sitten entiseen laidunmaahan.Kuvio oli ennen harvennusta sysipimeä. Hiukan muistutti metsänvartijan metsiä, mutta runkolukua vähemmän.Nyt ootellaan hyvää tukin hintaa ja lyödään nurin tarvittaessa viimeistään 10 vuoden päästä.

 5. Ja takana ei häämötä onneksi aukko, vaan samaan aikaan harvennettu 03-khl koivuvaltainen metsä. Tämä on melko hyvin tuulilta suojassa.

 6. Metsänvartija on käynyt ko. alueella, metsä kasvaa hurjasti.

  MERA-kausi jyllää Suomen metsissä!

 7. Onkohan kuitenkin niin, että tässä metsässä tehtiin varovainen ensiharvennus pikkumotolla jo edellisen omistajan aikana vajaa kaksikymmentä vuotta sitten? Etualan sammaloitunut kanto voisi olla sitä perua…

 8. Kisillä kyllä terävät huomiot. Ei tuo kyllä juuri harvennetulta näytäkkään.

 9. Kaikesta huolimatta komeaa ja ennenkaikkea kasvuista kuusikkoa. Kyllä täällä pohjoisessa saa puuta pitkään kasvattaa, että tuollaiseksi kasvaa jos sittenkään.

 10. No itse en kyllä olis harventanu jos kerta tarkotus tehä päätehakkuu kymmenen vuoden päästä.Jos vielä lähtö ollu 150m3/ha ja tämän hetkinen puusto yli 200m3.Eli päätehakkuussa olisit hakannut pian 500m3. kun harvennuksen jälkeen tuuli ynm.muut tuhot huomioon ottaen pääset tuskin 300m3.
  Mielestäni turha ja kallis harvennus.

 11. Anopilta ostin, en kehdannut aukoksikaan vielä hakata vaikka en ois siitä käräjille joutunut. Harvennutin koko pienehkön palstan läpeensä. Aattelin, että järeytyköön sitten. Hyvään tukin hintaan myyn joskus noin 300 mottia/ha. Ja on näppärästi tien varressa.Sinällään oikeassa ovat he, jotka turhaksi harvennukseksi haukkuvat.Itse mietin samaa, mutta hankintakaupat kuitenkin tein ja kauppahintaa sain kuoletettua kivasti.Tuulituhoja en todellakaan näin suojaisessa paikassa usko tulevan.Mutta pääpointti oli istutetun kuusen hyvä kasvu ja yllättävän tiheässä. Ja ikää ei ole liikaa.

 12. Ja siis tuo harvennus on tehty motolla helmikuussa 2013.

 13. Ymmärrän inhimilliset esteet.Ne ovat joskus tärkeämmät kuin taloudellinen ajattelu.