Kommentit (9)

  1. Kuvassa on alkujaan tiheä varttunut kuusikko keskellä saarta. Kesti monta vuotta saada moto saareen ja viime kesänä tehtiin sitten melko reipas harvennus, minkä jälkeen syksyn myrskyt (Eino, Seija,,) kaatoivat lähes kaikki jäljelle jätetyt kuuset. Ylitiheästä kuusikosta tuli muutamassa kuukaudessa vajaatuottoinen metsä. Ei ole helppoja nuo saarikohteet.

    Onneksi ei ole oma metsä, mutta pistää miettimään kuinka tehdä oman mökkitontin järeän männikön harvennus onnistuneesti.

  2. Siten kun minä tein. Kaikki pois niin ei tarvitse niitä enää mökin katolta tiputella. Järeä puusto ei vain ole mökin tontilla aivan tuiki tarpeellinen eikä järkevä eikä valoisa eikä roskaton eikä, oho hups kun meinasi jäädä eikä päälle.

  3. Viljely-taimikonhoito-päätehakkuu tälläkin kohteella.

    Turha reuhaaminen ja peuhaaminen johtaa sitten tähän.

  4. Ammatti Raivooja

    Itsekin huitasen kaikki puut mökkitontilta nurin. Voi paistatella sitten auringossa rännien tonkimisien ja haravoinnin sijaan.

  5. e-h

    Menneenä talvena hakkasin mökkitontilta kaikki puut josta tukki tuli,ompa nyt avaran oloista.

  6. Jatkuvan kasvatuksen asentoon hakatuilla alueilla tämä tulee olemaan hyvin tuttu näky. Kun kielteisiä kokemuksia tulee riittävästi, jatkuva kasvatus poistuu hiljaa taka-alalle jo muutamassa vuodessa.

  7. Hyvä kommentti ”Puun takaa”. Tässä kohteessa harvennus kohdistui järeämpään puustoon eli korjuu toteutettiin pääasiassa yläharvennuksena. Jatkuvan kasvatuksen jatkuvat tulot tyssäsi ensimmäiseen myrskyy.

  8. suorittava porras

    M.O.T

  9. Niinpä se on että jk voi tuottaa noiden kaatojen myötä aukkoja mutta eikö se juuri takaa jk:n jatkuvuuden?