Kommentit (12)

 1. Kuvasta ei tarkasti näe, millainen taimikko oikeasti on mutta näyttäisi olevan vielä aika pientä eikä koivu haitaa mäntyjen kasvua. En pitäisi vielä kiirettä taimikonhoidon kanssa, koska jos harvennetaan aikaisessa vaiheessa esim 2000 kpl/ha ei saada parasta mahdollista tukin laatua. Uskon ja toivon että tulevaisuudessa laadukas mäntytukki on vielä sille kuuluvassa hinnassa.

 2. Täydennysistutusta tiedossa?

 3. elä hättäile, päästä viismetriseksi.

 4. Teillä taitaa olla taimikot hyvin hoidettu,kun melko risutonta männyntaimikkoa jo suunittelet raivaavasi.Kuva tietysti saataa lehdettömään aikaan vääränkin vaikutelman raivaus tarpeesta antaa.

 5. Ei tohon ainakaan kiire ole.

 6. Eipä näy olevan taimikon reunassa vesakkoa, kun taimissa oksat maahan asti.
  Se on huono merkki sille että on paljon lenkoutta tulossa.
  Jos on vielä ojitusmätästetty ja istutettu, niin myöhäistä taitaa olla enää tarkastaa, että männyn taimista suurin osa kasvaa suraan eli tyvitukkipuita olisi mahdollsimman paljon mieluummin kaikki jo 1 harvennuksen jäkeen.
  Lenkous on tosin jo alkanut kehittyä vuosia sitten lumen painamana ja, liekö enää mitään tehtävissä sen suhteen.

 7. Jos etualalla tarkoitat tuota paljasta kohtaa, niin sille tarvitaan kyllä taimet ennen hoitoa… (?) , mutta vissiin tarkoitat tuota taaemapana näkyvää tuuheata männikköä.

 8. Juuri sitä taaempaa tietenkin.

 9. Kerrotko Korpien soturi, vielä minkä mittaista tuo sonun taimikkosi on? Sikäli näyttää hyvältä, että koivut olet lähettänyt bakteerien ja lahottajien juhlapöytään.

 10. Taimikko on keskimäärin noin nelimetristä.

 11. En minäkään vielä raivaisi. Pari vuotta vielä.

 12. Nii, ohje kait sanoo, että 5-7 m pituisena aletaan harventelemaan.

  Miekin oottelisin hiukan, terottaisin vaikka terät odotellesssa ja tankkaisin. Sitten istuisin laidassa ihailemassa ja paistaisin makkarat. Naattisin. Ja kultamotriinakahaveet päälle.