Kommentit (6)

 1. Tuo on parempi kuin kirves isoissa puissa, mutta pitää olla todella varovainen. Jos on säleisiä puita, niin saa käyttää kirvestä apuna, jotta irtoaa lohkot kokonaan. Joskus tahtoi jäädä puu niin hyvin kiinni, että piti hakea moottorisaha ja sillä auttaa. Nuo taisi hävitä kaupoista 2000-luvun alusta, kun työturvallisuuteen alettiin panostamaan.

 2. Meneekö tollasella oksainen puu paremmin vai huonommin kuin tavallisella halkomakoneella?

 3. Kaikki sormet vielä tallessa? 🙂

 4. Tuommonen oli parikyt vuotta sitten, onneks ei ole enää 🙂

 5. Oksainen puu menee pääsääntöisesti ruuvilla halki huonommin, kuin puolitehokkaalla hydraulihalkojalla. Tuolla kun tekee, niin pitää olla pelisilmää miten puun tuohon ruuvii painaa. Jos on yksi oksa, niin oksan kohdalta on hyvä lähtökohta. Jos koivussa on monta isoa oksaa, niin melkein voi varautua etukäteen siihen, että jumiin jää tai sitten se kaivaa paikallaan reikää. Isot puut (halkaisija 40-50 cm) alkaa olemaan käsipelissä työläitä pyöritellä.

  Oksattomat haavat pamahtaa kunnolla halki. Hyvä ettei ne pomppaa suoraan pinoon:)!

  Omien kokemuksien mukaan tuolla tekeminen on rankempaa puuhaa kuin kevyt metsätyö. Sormissa ja käsissä tuntui, kun puita käsitteli. Hyvä harrastuspeli, mutta ei todellakaan sovellu synnynnäisille sählääjille, joille aina sattuu ja tapahtuu kaikkea.

 6. Naapurin nuori isäntä se siinä konettaan käyttää.(tuulenkaatoja halkoo)
  Kyllä häntä varoittelin systeemin vaarallisuudesta. (toisen naapurin isännältä meni käsi eripoikki, oli nykyaikaisempi uusi halkomakone…Helsingissä istuttivat käden paikoilleen).
  On niin urheilullinen nuorimies, omaksi ilokseen harrastaa hyötyliikuntaa.
  Kaikki sormet on tallella vielä.