Kommentit (19)

 1. Vielä mäkeä tehdyltä männiköltä mäestä ajolinjan vierestä. Hauska yksityiskohta motomiehen tarkkusajosta. Ei naarmuakaan jääneessä koivussa. Vasemmalla kuvassa sentään rauduskin jäänyt.

 2. Ikä 15 vuotta ja pituus männyllä n.10m ja koivulla 12-13.

 3. Tämä männikkö olisi levinnyt täysin käsistä jos en olisi taimikon varhaisperkauksessa miettinyt asiaa tarkkaan uudelleen.
  Tämä oli lähes taimesta lähtien kasvatustiheydessään mutta onneksi huomasin että leviää ja jätin paljon koivuja piiskaamaan oksistoa. Vahvat männyn oksat takasivat ettei hennot koivut pystyneet piiskaamaan männyn latvaa vaan kuolettivat vain aloksia ja lopettivat sivullekasvun. Huomaa selvästi viimeisten vuosien pituuskasvusta että se lähti jälleen ylöspäin.

 4. Tässä hakkuu jäänyt kyllä kesken, liian tiheää ja huonolaatuisia pystyssä.

  Metsänvartija olisi raivannut kuvion jo 2*kertaa.

 5. Pitää muistaa hakkuun tarkoitus. Ensiharvennus vasta tekee metsän.

 6. Kyllä meitä on moneen junaan, metsänhoidossakin.

  Jokainen hoitaa tyylillään, positiivista on että saa tuloja jo tässä vaiheessa.

  Reippaammin olisi saanut ottaa…

 7. Tarkoitus siis selvisi. Yksi tili lisää nuoren nousevan metsän hoitoon. Ei kai niitä liikaakaan tule?
  Tervaroso oikeassa, muutaman vuoden päästä seuraava hakkuu.

 8. Hienoa! On huomioitu tuleva lahopuukin!

 9. Siis viisi pojoa lahopuun huomioimisesta. Nolla pojoa mutkatyvista ja kaksi latvaisista.

 10. ”Eihän tollasta hirviä edes omassa metsässä katella. Kyllä jotain tulisi aika nopsaan mieleen. Voisi vaikka alistua pystykarsintaan jos tuollainen jostain ostopalstalta sattuisi käteen jäämään. Toivottavasti ei ainakaan kovin paljon maksaisi. Omissa ostetuissa männiköissäkään ei tähän mennessä sentään ole ihan tuolle tasolle tarvinnut vaipua.

  Lähetetty: 13.07.2013 Lähettäjä: jees h-valta”

  Ilolla katselen kuvaa palstaltasi varsinkin kun mieleeni jäi kommentit omastani, jota en toki priimalaaduksi väittänytkään. Ei kuitenkaan kohde josta ylläolevan kommentin lausuit ole laadultaan ainakaan näitä kuvaamiasi heikompi.
  Toisessa kommentissa ehdotit uudistusta 20 vuoden kuluttua. Eli nyt kun sinulla on toimintamalli selvä niin ei muuta kuin esimerkkiä näyttämään ja aukkoa suunnittelemaan.

 11. ”Eihän tollasta hirviä edes omassa metsässä katella. Kyllä jotain tulisi aika nopsaan mieleen. Voisi vaikka alistua pystykarsintaan jos tuollainen jostain ostopalstalta sattuisi käteen jäämään. Toivottavasti ei ainakaan kovin paljon maksaisi. Omissa ostetuissa männiköissäkään ei tähän mennessä sentään ole ihan tuolle tasolle tarvinnut vaipua.

  Lähetetty: 13.07.2013 Lähettäjä: jees h-valta”

  Ilolla katselen kuvaa palstaltasi varsinkin kun mieleeni jäi kommentit omastani, jota en toki priimalaaduksi väittänytkään. Ei kuitenkaan kohde josta ylläolevan kommentin lausuit ole laadultaan ainakaan näitä kuvaamiasi heikompi.
  Toisessa kommentissa ehdotit uudistusta 20 vuoden kuluttua. Eli nyt kun sinulla on toimintamalli selvä niin ei muuta kuin esimerkkiä näyttämään ja aukkoa suunnittelemaan.

 12. Sammeli muistelee vanhoja jopa tuplaten. Hampaankoloon on jäänyt, se ymmärretään. Nuo omat oksaisuudet ovat jo suurelta osin kuollutta massaa mutta pitää muistaa ikä. Meinaan tämän metsän. 15v.
  Siksi en mielellään enää kymmeniä vuosia katsele omissakaan ja voisihan noista tosiaan jonkun jopa pystykarsia. Tässä on kyse höttöpuun kasvatuksesta pahimmillaan tai parhaimmillaan ja tunnustan sen aivan surutta. Ja jos kasvu jatkuu ei paljon säälitä kun kipataan aika nuorena männyt pois. Uskon että silloin siellä on alla terveempää kasvatettavaa seuraavalle sukupolvelle. Tämä palsta on helppo kuvioida uudelleen ja näin varmaan tehdäänkin sitten. Kyllä luontainen näissä olisi parasta.
  Mutta kulutetaan hiukan ylenpalttista kasvuvoimaa pois ensin.

 13. Miksi tuo 2,5m koivun kanto taustalla?

 14. Kuten toisaalla totesinkin, männiköissä tilanne ei vielä ole päässyt kehittymään pahaksi. Ihan hyvä lähtökohta tuo on, jossa määrä korvaa laadun.

 15. Jos MJO meinaa tuota koivunkantoa on se motomiehen mestarisnäyte miten otetaan kaksoisversio pois. Ilman hiukkaakaan kolhittua jäämäpuuta. Sen poiston tarpeellisuudesta voidaan kyllä olla montaa mieltä.
  Ja Glan toteama mäntyjen vielä runsaudesta tosiaan ensiharvennusta ajatellen hyvä. Siitä on varaa hiukan valkata vieläkin huonoja pois.

 16. Männyt vasemmalta oikealle katsottuna:
  1. kaksihaarainen
  2. mutka tyvellä
  3. mutka tyvellä
  4 .siinäkin mutkia ja lenkoutta
  5. isoja poikaoksia tyvellä
  Ja noista pitäisi laatupuuta saada???
  Taustalla olevista männyistä ei voi sanoa juuta ei jaata. Onko kyseessä siis laatua sellupuuksi vai sormijatkoksiin???

 17. Kuka on väittänyt että olisi laatupuusta vielä kyse?
  Kehitellään ja korjaillaan. Kait ilmoitin että höttöpuun kasvatuksesta on pahimmillaan kyse. Se tarveharkinta on sitten aivan muiden tehtävä.

 18. Minä kiinnittäisin enemmän huomiota kuusiin, sillä kuusi tuossa kasvaa varmasti suoraksi ja maapohja näyttäisi sopivan myös kuuselle.

  Etualalla olisi hyvä kuusi kasvatettavaksi, mutta hakkuutähteet ovat taivuttaneet sen niin, että pilalle menee, jos ei poista taivuttavaa kuormaa ja oikaise puuta.

 19. Kurki oikeassa, hyvin kasvaa kuusi ja ollos huoleton, poika valveill on. On jo otettu ryönät pois niskasta kuusiparalta ja oikaistu. Heti kuvauksen jälkeen. Harrastan muutenkin paljon samankaltaista ”oikomishoitoa” aina hakkuu-urien viereltä. Siinähän on vielä hyvä valoisa paikka kasvaakkin.