Kommentit (15)

 1. Tämä notkon kuusikosta josta koivuylispuu poistettu. Vain yksi ajoura on hiukan painunut ja se on suon syrjässä vastaavanlaisen kuusikon läpi myös. Ehkä hiukan järeämmän.

 2. Laitan sitten koivuista kuvaa vielä mutta joko Gla löytää noista vähistä kovinkin supistuneen latvuksen merkkejä? Näin kuin ennakkotunnelmiksi.

 3. Taustan metsää vasten ei oksat erotu, mutta järeydeltään tuollaisia riukuja tapaa olla 10-vuotiaissa taimikoissa. Eli ei tule kuutioita. Eikä tukkia.

 4. Nuo olikin laihemmasta päästä ja motomies varmaan ajatellut ettei harmia kuusille.

 5. Onko ajouralta avattu kuusikko? Jos on, tällöin koivuja ei ole ollut kuin 2000 kpl tuossa kohdassa kuusien päällä. Silti kovin hoikkia koivut ovat, mutta eipä ne järeytymään pääsekään, jos alla on lisäksi 2000 kuusta. Puristaa joka suunnasta.

  Tuossa kohdassa, kun koivut ovat kallistuneet, jännitystä talveksi riittää. Itselläni on iäkkään kuusikon vieressä saman ikäiset, mutta noita järeämmät koivut taipuneet lumen painosta kaarelle. Kuviorajalla runkoluku on turhankin harva, mutta valmiiksi kallellaan oleva runko ei kestä kuormaa juuri lainkaan.

  Toivottavasti koivikossasi rungot ovat pystyssä.

 6. On tuossa kohtaa päässyt periaatteessa kolmelta uralta ottamaan koivuja. Tuosta mäen alasyrjää tulee yksi ura tälle ja vasemmalla metsätie josta myös poimittu.

 7. Ja näistä urista huomautan vielä että maa oli sula ja oksia sitten vain hiukan. Tämäkin kokoomaura vielä. Mäestä ei paljon tullut mutta mäen takaa lähes varmaan puolet koko lanssin sisällöstä.

 8. Hyvältä näyttää muuten, mutta nuo muutamat jätetyt koivut saa kyytiä talvella. Kesällä raivatussa koivikossa löytyi Hämeessä jo ekojen lumisateiden jälkeen tiputeltavaa ja kallistuneita reilusti…

 9. Kerron keväällä sitten kuinka komioita luokkia syntyi.

 10. Lukijoiden kuvat sivu 28 Kuva 13.6 vastaa yllä olevan palstan tilannetta 4-5 vuoden kuluttua . Kuva 15.6 vastaa tilannetta noin 10-15 vuoden kuluttua samasta kohtaa….ellei raivaussaha tule mieleen ja käyttöön sitä ennen.

 11. .. ja samalla tuli mieleen , että se Beaveri ei suinkaan ole suurin Ponssan moto (kuten Jesse innokkaasti vielä kesällä väitti), vaan pienin ja suomeksi majava.

 12. Kuvallinen informaatio Harjavallan e-puuhakkuusta kattava lukijoiden kuvissa.Nyt Jessen metsät näiltä osin kasvukuntoon saatettu ja 10 vuoden päästä kuvia samoilta kohdin, niin nähdään metsän muutos.

 13. Skeptisena katselen koivujen runkomuotoa…lumituhojen kannalta.
  Kuuset tuuppaa luontaisiksi (?) erittäin kovaa kasvua!

 14. Kuusikko on hyvässä kasvussa,mutta noiden koivujen tulevaisuus ei näytä hyvältä.
  Suattaa niistä osa hornistua elämään, mutta eivät nämä uran varren honteloiset.

 15. Ahaa, suorittavan Ponsse-kommenteista kiitos! Nyt olen paaaljon viisaampi. Kaikki vain näyttää suurelta kun kiikkui kallion päällä eka tapaamisellamme.
  Kuvainfo on tosiaan tältä kohteelta loppusuorilla. Vain puhtaan koivikon kuva täytyy tällätä Glan uskomuksia horjuttamaan.