Kommentit (4)

  1. Nyt vaan kädet ristiin, ettei tuulet osu tuohon seuraavan kymmenen vuoden aikana. Vaan kun lähtötilanne on mikä on, en minä ainakaan muuta ratkaisua olisi osannut tehdä. Ehkä hiukan kevyempi harvennus olisi ollut ainoa tehtävissä oleva asia.

  2. Elikkäs kuvat otin työmatkalla kun näin moton aloittelevan harvennus leimikkoa.
    Metsä oli todella hankala motomiehen kannalta, paljon alispuista vimpaa jotka olisi pitänyt raivata ennen hakkuuta. Lisäksi koneena oli suuri avokakkuu moto, Ponsse Ergo H6 kouralla. Elikkäis ei mikään harvennus kone.
    Palatessani töistä pysähdyin mielenkiinnosta tutkimaan harvennus jälkeä. Jälki yllätti minua hieman, pahasti ”pusikoitunut” metsä oli ammattitaitoisen motokuskin toimesta hakattu erinomaisesti. Juuri tälläisissä leimikoissa motokuskin ammattitaitoa koetellaan.
    Kuva hieman vääristää tiheyttä, näyttää harvemmalta mitä oikeasti on. Rk- läpimittaa en nyt kyllä osaa sanoa tarkasti.

  3. Lumituholle otollinen kohde myös, tuulen lisäksi. Harvennus oli jo hieman myöhässä latvuksista päätellen, mutta puutavaran laatu hyvä.

  4. Tämän palstan reunassa on varmasti kuskin kämmenet hionneet pohtiessaan , että jääkö jäljelle riittävästi kasvatuskelpoisia puita , kun elinkelvottomat riu`ut on lyöty pinoon. Ne elinkelvottomat on kyllä viisasta kaadella jo tässä vaiheessa ja saada niistä jotakin. Lumi ja tuuli hoitelee ne muutoin joskus myöhemmin ,eikä maksa niistä mitään.