Kommentit (15)

 1. Metsä ollut muutaman vuosikymmenen koskematta. Tänään alkoi hommat ajo-uran teolla ja siitä sitten energiapuuta pinoon tulevina kuukausina sen mitä antaa työt sun muut myöten.

 2. Niin että jossain naapurin metsässäkö?
  Onko tullut vahingossa väärä kuva?

 3. Hankintanako hakkaat? Nätti nuori männikkö, jossa kasvaa laadukasta puuta. Harvennuskaan ei ole myöhässä, joten tällaisia kuvia on ilo katsella. Muutaman vuoden kuluttua tuossa voisi harkita lannoitusta.

 4. Hyvän näköistä vaikka valokuva ei kerrokaan koko totuutta. Hyvä tuolla on touhuta kun näkee ja pääsee liikkumaan. Työn iloa:)

 5. Hitaasti on kasvanut alkuaikoina ja siinä syy, että puut ovat suoria ja laadukkaista.
  Ei latvanvaihtoja.
  Kasvua ehkä 3 m3/ha/v.
  Lannoituksella NP1 saisi tukkikasvua lisättyä reilusti.
  Jos maapohja olisi aurattu tai ojitusmätästetty, niin kasvu olisi ollut ainakin 2-kertainen ja enemmänkin.
  Siemenistä alkuunpantu männikkö olisi ksavattanut riittävästi suoriakin ja tukiksi kelpaavia runkoja, joskin kaikki parhaiten kasvaneet valtapuut olisivat ensimmäisen tukin osalta saattaneet olla oksaisia ja lenkoja susipuita.
  Männyn istutuksesta olisi tullut vieläkin huonompi tulos.
  Toisaalta tällaisella kuivahkolla kivennäismaapohjalla mänty kasvattaisi paalujuuren ja pysyisi paremmin suorassa lumen painamanakin kuin märemmillä paikoilla, jossa männyn juuristo jää pinnalliseksi.

 6. Juu hankintana teen.

  Kuva tosiaan tuli otettua vähän väärästä kohtaa kun otin sen suoraan tieltä. Alkuosaan iski tuulenkaatoja viime vuoden myrskyssä ja siksi niin harvaa eli metsä on kuvaa tiheämpää. Olisi pitänyt ottaa kuva vaikka tuosta kiven kohdasta niin saisi jo paljon paremman käsityksen..

 7. Tämä se on juuri näiden metsäkuvien ongelma. Paljon helpompi on ottaa kuva jostakin yhdestä, tietyllä etäisyydellä olevasta kohteesta, kuin metsästä jossa on puita eri etäisyyksillä ja puitten paksuuskin saattaa vaihdella.
  Tuolla omassa 56-vuotiaan kuusikon kuvassa on juuri tämä ongelma. Nämä nykyajan kamerat ovat kyllä täynnä hyvää huipputekniikkaa, mutta laukaisinta painavavaa sormea käskyttävän prosessorin tekniikka onkin kaukaa 50-luvulta!

 8. Minkä ikäistä mahtaa tämä männikkö olla?
  Lannoitus tuli minullakin ensimmäiseksi mieleen kuvan nähtyäni.

 9. En tiedä sen paremmin metsien historiaa (tullut vaimon kautta ikään kuin hoidettavakseni..).
  Tuo kuvassa oleva on vajaan parin hehtaarin pala ja siellä on tukkipuuta siellä täällä. Muu palstasta (kuvan ottajan selkäpuolelta tien toiselta puolen) on sitten jo isompaa mutta kaipaa myös kipeesti harvennusta. Sen vaan tiedän ettei metsiin ole koskettu ainakaa 20 vuoteen. Itsekin olisin voinut ottaa härkää sarvista jo paaaljon aikaisemmin mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

 10. Kiinnostaisi tietää miksi juuri energiapuuta?
  Myytkö sen vai käytätkö vai mitä?

 11. Teen hankintana kuten jo aikaisemmin mainitsin.
  Energiapuuksi koska saan siitä melkein saman hinnan (ilman kemera tukeakin) kuin kuidusta ja saan heitellä kaikki puut riukuja myöten samaan pinoon latvoinensa kaikkinensa.
  Raha ei tässä tulevien vuosien projektissa nyt muutenkaan ole päällimmäinen motivaattori.

 12. Kannattaisiko kuitenkin ajatella pystykauppaa tai vaihtoehtoisesti esim. mhy:n korjuupalvelun kautta ns. hankintana myyden, jos tilalla on muutakin hakattavaa kuin tuo yksi kuvio? Etenkään järeämmästä puusta ei itse tehtynä saa hankintalisää. Eli kun motolle on käyttöä joka tapauksessa, kannattaa sen antaa tehdä mahdollisimman paljon kerralla. Itsellesi jää tällöin aikaa keskittyä miestyönä tehtäviin tehtäviin.

 13. Aivan samaa mieltä Glan kanssa paitsi unohtaisin tuon Mhy:n korjuupalvelun.

 14. Joo ei taida rahapussi olla niin hyvässä kunnossa että ottaisin mhy:n harventamaan..

  Teen tuon pari hehtaaria käsin ja fundeerataan sitten ensi vuonna kuinka tulevat harvennukset toteutetaan. Pari sataa metriä ajouraa kaadettuna n.100m jäljellä ja kun se on valmis ei tuolta palstalta enää paljoa isoa puuta tule.

 15. laita töistäsi kuvia jos viittit vaikkaa samasta kohdasta.