Kommentit (8)

 1. Nuorena vitsa väännettävä,taitaa olla kuskilla ja koneella ikäeroa puolivuosisataa.

 2. No ni papan pronssimahasta löytyi kuva arkistoa penkomalla tää kuva vuodelta 1995, oli hiukan hakemista. Ferguson 35. Machiinan vuosimalli vieläki hakusessa.

 3. Tehty välillä 1956-1957 loppuvuosi kun on harmaa (korjaan omia korjauksiani kun väitin värin vaihtuneen 1959). Voi olla jopa alkupään koneita, diesel-Standard moottori tuli vähän myöhemmin. Jos on petroolikoneella niin onkin jo keräilykone, niitä ei enää montaa Suomeen uutena tullut. Siistin näköinen, suorapeltinen eikä pilattu uudella maalilla. Tällaisena parhaimmillaan eikä kaipaa kuin käyttöä.

 4. No ni saimme Heikki- papalta satavarma tieto pronssimahan vm. on 1958.

 5. Ei ihan puolta vuosisataa sitten ole ikäeroa koneella ja kuskilla. Taitaa tämän kuvan kullannuppu olla tuolla toisessa kuvassa (Heikki-papan harmaa) – jompi kumpi nuorista miehistä, voisin veikata sitä raktoorin vieressä polvillaan olevaa. Oven suussa nojailevalla on upea kamera käsissään, joten saattaa olla pari vuotta nuorempi veli. Hiihtoniiloko itse (välissä olevaa sukupolvea) on näissä molemmissa ollut kuvan ottajana? (Hups, en kai ryhtynyt tunkeilevaksi!?)

  On muuten hauska lukea noita vänkärin tietoviisaita ja ilmiselvästi nostalgisen hellyyden vallassa kirjoitettuja kommentteja. Tuntuu hallitsevan masiinat jokaista spesiaalirituaalia myöten!

 6. No kullannuppuhan yllä on Hiihtoniilon lukiolainen ja nuoret miehet ovatten sitten serkkupoikia, kaikki pojjaat kuitenkin siis Heikki- papan lapsen lapsia.
  Kuwaajana yllä ollut Hiihtoniilon emäntä. Hiihtoniilo tuskin olisi tajunnut tollasta kuvaa ottaa….Koneen ja kuskin ikäero siis39v (=1997-1958).
  Juuri saamani uuden tiedon mukaan machiina toimii Diesel – polttoaineella. Vänkäri kyllä tuntee hienosti laittee. Pakko tulla kaapista ja tunnustaa…Hiihtoniilo ei ole ikinä ajanut traktoria, vaan aina ollut / löytynyt hankintapuilleni naapuriapuna ajuri.

 7. Kiitos Hiihtoniilo sukuselvityksestä!
  Onhan tuo trakt-ori mieletön peli, mutta mitä sanotte kullannupun kengistä? Onko nähty topakampaa turvasaapikasta?

 8. Minkähänlainen käynnisteltävä tämä yksilö oli? Naapuri aikoinaan kaatoi laski illalla nesteet ulos jos pakkanen uhkasi. Aamulla sitten kaatoi samat nesteet kuumana takaisin lohkoon. Moottori piti varsinkin kovemmalla pakkasella melkoisen paukkeen, mutta kesti ja käynnistyi. Ennen oli miehet ja koneet rautaa.