Kommentit (11)

 1. Taimet istutettu juhannuksen aikaan v.2012 mätästettyyn maahan ,heinäystä tehty viime syksynä ja nyt toistamiseen. Pisimmät taimet on jo noin metrin mittaisia ,kuten kuvasta näkyy.

 2. Kuinka isoja taimia istutit? Näkyy tuossa taimessa jo useita vuosikasvuja.

 3. Kovin on rehevää heinää ja muuta turhaketta.

 4. Taimet oli istutettaessa n.30 senttiä pitkiä. Vatunvartta pukkaa.

 5. Jos tuon taimen pituus on metri, niin istutettaessa näyttää olleen puolimetrinen.

 6. Taitaa olla muitakin jolla on oma mittalaite kuin puuntakusella. Omilla nopsilla metreillään.

 7. Raivausveiselle kyllä kuvan taimikossa työtä piisaa, mutta kyllä sitten työ palkitseekin.

 8. ”Jos tuon taimen pituus on metri, niin istutettaessa näyttää olleen puolimetrinen.”

  Ja jo istutettaessa 4 vuotias. Latvakasvaimet voi vielä laskea. Ehkäpä kyseessä onkin metsässä kasvanut luonnotaimi.
  Vatun varsikin kun on ensin vihreä.

 9. Taimet oli 2-vuotisia pakkastaimia pahvilaatikkoon pakattuna keskikokoinen paakku. Muokkauksen viivästyksen vuoksi kasvu alkoi jo laatikossa. Kuvassa oleva ja myös moni muukin taimi alkoi kasvaa toiseen kertaan elokuussa molempina kesinä. Elikkä taimi on kasvanut neljä ” kasvukautta”. Heinäystä näillä pahimmilla vatukkoalueilla on tehty kolmeen kertaan. Alue sijaisee n. 230 metriä merenpinnan yläpuolella.

 10. Tällaasia isoja heinitys työmaita kahtellessa tulee mieleen pitäisikö Suomessakin määrätä, että rehevimpien hikisten kuusimaiden isoin aukkokoko on kerralla 0,5ha. Sama tuli mieleen Kuhmossa rajan pinnassa kanalintujahdissa. Siellä rajanpinnassa valtio on rahapulassaan vetänyt surutta aukkoa aukon perään vuodesta toiseen tavalla, jolla yksityinen omistaja ei ikinä hakkaisi maisemasyistä. No olihan siellä Lentiirassa valtionmailla sodan jälkeen isot aukot ja hyvin ne on uudistuneet ei siinä mittään, alkavat olla kohta muutakin kuin kuitua.

  Juttelin Itävaltalaisten kanssa ja siellähän on laissa kielletty isojen aukkojen teko. (Olikos se siellä 0,5..3ha kerralla?). Perusteena siellä on luonnon geeniperinnön säilyminen, mutta porukka alkaa siellä olla sitä mieltä, että kaikki metsät alkaa olla jo tavalla ja toisella talousmetsiä ja se peruste ei enää oikein päde. Silti laki estää superaukkojen varmastikin yli 3ha hakkaamisen Itävallassa. Reunametsäthän on aukon tekijän ystävä aina.

 11. ”Tällaasia isoja heinitys työmaita kahtellessa tulee mieleen pitäisikö Suomessakin määrätä, että rehevimpien hikisten kuusimaiden isoin aukkokoko on kerralla 0,5ha.

  Reunametsäthän on aukon tekijän ystävä aina.”

  ???