Kommentit (9)

 1. Tiukka ryhmä. Jokuhan niistä lopulta yltää tukkipuuksikin.

 2. Voisiko noista osan siirtoistuttaa muualle ? jos, niin miten se tapahtuisi?

 3. Siirtoistutuksiin ehkä liian isoja.

  Luonto on ilmainen työmies, sitä kannattaa hyödyntää.

  Kyllä noista joku tukkipuuksi tulee.

 4. Jos maaperä kivetöntä,silloin keväällä pistolapio töihin,itse olen tömmöisia jonkin verran siirtoistuttanut.Kunnon multakimpale mukaan, ei jaksa yhteen menoon kovin kauan kylläkään siirellä

  Jos sinulla on mönkijä tai traktorin repsa, jossa multalaatikko perässä,silloin homma paljon helpompaa..

 5. Mikä idea siirtoistutuksessa on? Kun itse tekee, täydennystaimien hinta jää merkityksettömäksi, eikä mielestäni kannata siirtojen kanssa pelata. Samassa ajassa saa niin paljon enemmän valmista aikaan.

  Se, että taimet vahvistuvat syksylläkin, on kiinnostavaa. Näkyvää kasvua ei tapahdu enää elokuun alun jälkeen, vaikka juuristo jatkaakin elämäänsä. Ehkä tuo silti vaikuttaa puun näkyviin osiin.

 6. Niin, tämä siirtoistutusasia kiinnosti ja siksi ajattelin toimituksellisista syistä ja selvyyden vuoksi esittää kysymyksen juuri tämän kuvan yhteydessä. Kuuluu sarjaan nöösikysymykset 🙂

  Kyllä ihan oikeiden taimien käyttö taitaa olla kokonaisuudessaan järkevintä ja myös tuottoisinta.

 7. Itselläni on semmoinen idea,että jos luontaisessa taimikossa epätaisia paikallisia reikiä ja vieressä rypäs hyviä taimia,niin hyödynnän sen.Rahallista arvoa en laske näille taimille,enkä omalle työlleni.Ja miksi,minulle ole se yleensäkään taimilaskut muutamine tonneineen ole kokonaisuuden kannalta,kuin bonus% luokkaa.Halu täydellisyyteen eräs motiivi.

  Ainahan jo ohikulkija ihmehtelee,miksi viitsin ahertaa jatkuvasti tiluksillani kun ei ole taloudellista pakkoa ja työstä ei ole puutetta.

 8. Isotöinen lapiolla siirretty taimi juroo kyllä muutaman vuoden ennekuin kasvaa pituutta.
  Siten tuon kokoinen puolen metrin taimi kuten kuvassa taitaa hävitä 2-vuotiselle ostotaimelle kasvuunlähdössä.

 9. Kiitos Metsäkupsa ja Kurki. Taidan jättää siirtohommat sikseen ja sen sijaan katselen ostotaimille sopivat paikat. Jonkinlainen mätästys on koetettava aikaansaada käsipelillä.