Kommentit (6)

  1. Metsäkupsa

    Harvenna kerran ,kuten seuraavassa kuvassa koivunkaataja.Kyllä hiekoivikkostakin tukkia tullee,joskin vähän verrattuna rauduskoivikkoon, jos siemensyntyistä.Onkohan kuvassa ainakin yksi raudus?.

  2. ehdottomasti harvennus, tulee energiaa omaan uuniin tai myyntiin

  3. Apuharvennuksia, nyt raipat maahan. Sen jälkeen 3-5 vuoden välein uudestaan.

  4. mikä lienee apuharvennus. reilu 40 vuotta metsien kanssa ollut tekemisissä mutta eteen on tullut vain päätehakkuu, istutus, raivaukset , harvennukset ja taas päätehakkuu. ei tosin päätehakkuita oman istutuksen jälkeen.

  5. Torppari ihmettelee, että mitä merkitsee apuharvennus. Metka käsite, mihin itse törmäsin ensimmäisen kerran saatuani kerran käsiini suurin piirtein sata vuotta vanhan metsänhoidon oppaan. Kirja oli silloisten asiantuntijoiden maaseudun isännille laatima teos, mutta nimeä en valitettavasti muista tarkasti. Saattoi olla Metsänhoito tai Metsänhoito-oppi. Mielikuva on, että vuodelta 17 olisi ollut, mutta tarkkaan en muista.

    Otin kuvan ”apuharvennus”-käsitteen kuvauksesta, mutta harmillisesti tämän foorumin viestiketjun kommentteihin ei voi kuvia ladata. Kuvaus on seuraava:

    ”Apuharvennus on kuvainnollisesti puhuen puiden maailmassa se kaitselmus, joka korjaa pois huonon ja voimattoman, auttaa sitä, jolla on kehittymisen mahdollisuuksia, ja rankaisee kuolemalla jokaista, joka toisten kustannuksella on liiaksi hyötynyt ja joka verenimijän tavoin ahdistaa etevämpiä naapureitaan”.

    Tuota kirjoitettaessa, kestävän metsänhoidon ottaessa ensi askeleitaan Suomessa, pyrittiin jo harsintahakkuista eroon. Alaharvennukset katsottiin olevan viisasta tehdä lievinä, metsän luontaista kehitystä mukailevina ”apuharvennuksina”, joissa vain selväsi kasvussa jälkeenjäävät puut lyödään nurin, samalla poistaen etukasvuiset yksilöt. Sittemmin mm. ekonomistien laskelmien ja puunkorjuutekniikan ja -kustannusten kehityksen ohjaamana on päädytty suosittelemaan harvennusten tekoa harvemmin mutta voimakkaampina.

  6. Tekisin yhden harvennuksen ja sitten kasvatus loppuun. Kaikki nuo pienet raipat voi hyvillä mielin poistaa isompien koivujen välistä vaikka se harvalta näyttääkin. Jos hyvin käy, niin voisit saada kuusentaimikon pohjalle.