Kommentit (17)

 1. 208 taitaa olla kertopuun koodi, Lohjalleko lähtevät?

 2. Pankkiinko korkoa kasvamaan laitat,vai piristätkö kansantaloutta investoimalla raha kiertoon.

 3. 15 % takasin metsään, osa sijotuksiin,osa hyvään ruokaan.

 4. Niin. Entinen lottovoittaja investoi lottovoitosta ensin puolet naisiin ja viinaan, ja vasta loppurahat meni juhlimiseen.

 5. Nyt jo on ment ikä yli ja metsäteollisuus ei enää kiitä. Alle euron kasvatusvuosipalkkiolle mentiin tuossa ikäluokassa. Mutta komeahan on kasa kuitenkin ja eikä isäntäkään aivan puittensa ikäinen vielä. Nyt vain oman elämänlaadun kohentamiseen puukaupparahat ja sillä lisää hyvää mieltä läjän ihailun lisukkeeksi.

 6. Nuuka naiswäki lähtee täälä halvalla äkkilähdollä hiihtolomalla Madeiralle, Hiihtoniilo taas Lahteen Finlandiaan viidellekympille, eikös siinä ole säpinää kerrakseen. Hiihtoniiloa on turha rannoille pyytää jollei ole vuoria likellä, kuten Sotsissa on.
  Laho ja pystykuivia ja kaatuneita, oli vain 5.5prosenttia, ei paha tässä 1.4ha 443m3.yksi kuvio tossa oli tuhoutunu myskyssä aikonaan ja pantiin loputkin siinä nurin.
  Tie vaikka menis vielä keväällä Olokselle Lappiin Lapponiaan kairoja suksilla kiertään. No mettä rahat, noita tuskin humpuukin tuhlaan yleensä noilla on ostettu seuraavia sarkoja,saapi nähä…..

 7. Puolet iästä pois ja vielä 150 mottia lisää pinoon, niin silloin kuusenkasvatus on ihan järkevää puuhaa.
  On kuvan kuuset olleet ilmeisesti aika karulla maalla?

 8. Hmm tulee uudisalalle kuusipotit ja männynsiemenen kylvö. Tavoite saada sekapuustoa,mutta hirvikanta takaa ettei pelkällä männyllä puhumattakaan koivulla uudistus onnistu. En osaa sanoa normi pohjaa jossa kasvaa kanttarelliä joten ei paha ja kovin huonoa. Se ompi suhteellista, mihinkä vertaa.

 9. Olisiko sitten ollut jossain vaiheessa turhankin sakeana tuo kuusikko? Onko vesitalous ollut kunnossa?

 10. Puuntakusen apulantahöttöjä ei tarvi verrata aivan tuon tason kuusiin mutta kieltämättä ehkä pitkäksi mennyt tuolla vahvuus ja mottimäärällä. Mutta kaikki ei ole ”kermapohjakaakkua”. Pääasia että ne on nyt tilinsaantipuolella että pääasiallinen kasvattaja saa omansa.

 11. Suomessa ei makseta hidaskasvuiselle kuuselle lisähintaa.

 12. Mikä tuli tuossa hakkuussa tukkiprosentiksi?

 13. Vaikea sanoa täsmällisesti. Paras kuvio tässä oli harvennettu puista lukien 27v sitten, se antoi n 20v kasvusysäyksen. Silloin oli otettu ehkä 40pros pois. Jos edelliset isännät antanut kasvaa tihkummassa tietysti saanti nyt parempi. Sen verran lustoja tutkin että ei tosiaan höttö puuta, mutta kasvussa toki vielä olivat, se on vaan niin että kun naapurisarka hakattu ajat sitten oli tuuliarkuutta ja kyllähän jouti jo ikänsä puolesta, toki tästä ylämäkeen männikkö jäi vielä paikalleen ei sillä nin kiiru kun näitten kuusikoiden kanssa.

 14. Kyllä tuo on ollut se viimmenen aika laittaa jalostukseen. Onhan tuossa yhdessä tyvipöllissäkin jo merkki tulevista tappioista joten se laho olisi muuttunut aika äkkiä isommaksi.

 15. Kaupan 69.8pros tukkiprosentti ja kyllä 5,5pros pystykuivat oli pääosin tukkikokoista. Mukana koko kauppa myös koivut ja haavatkin sekä kuiva männikkökuviokin.

 16. Eli ihan tavanomainen, hyväkuntoinen metsä, joka on historiansa aikana kokenut jos jonkinlaista asiaa. Alusta asti hyvin hoitamalla pääsee paljon parempaan, mutta usein yhden omistajan vaikutus ulottuu vain osaan kiertoajasta.

 17. Niin, Hiluxmetsuri se oli kyllä kyse kesälomarahoista: Ensin viinaan ja naisiin ja loput turhuuteen. Kysehän oli eräästä tv-sarjasta jossa ”meikäläinenkin” esiintyy. Ollaan Artturi Sakarin puhuttelussa ”kamarilla”.