Kommentit (15)

 1. Niitäpä ne taitavat olla. Näitä näkyy joskus hirvien kulkureittien varrella ropsimännyissäkin. Ei taida kumminkaan mikään makuelämys olla, koska omalla tontilla tällaiset saa laskea yhden käden sormilla.

 2. Voisivat olla karhun kynsien jälkiäkin.

 3. Näitä tässä kuvassa isäni kanssa ihmetellään. Ovat tulleet viimekesänä. Raivattuun taimikkoon aukean reunalle ja pari jälkeä vähän syvemmälle metsään. Rinnankorkeudella ovat. Isäni on kova hirvimies ja sanoi että ei ole tällaisia ennen kuusen kyljessä nähnyt. Ei näkynyt alueella hirvenjälkiäkään. Tosin ei täällä kukaan karhuunkaan ole vielä törmännyt.

 4. Näyttäisi kyllä vanhemmalta kuin viime kesäiseltä ainakin tuossa lähipuussa.
  Hirvi.

 5. Hirvi hankaa usein sarviaan näin. Joskus se on kiimaan liittyvä uroksen voimain näytös tai sitten kesällä kun nahka kuivuu sarvista niin silloin hirvieläimet hankaavat kuivuvaa nahkaa pois.

 6. Hirvi hieronut sarvistaan nahkat pois valmistunut kisaan toisten sarvipäitten kanssa tietysti kyse naaraista, mistäs muusta…ei siis ole syömä jälkiä usein läheltä löytyy kiimakuoppa..ei mitenkään harvinaista nähnyt useasti samanlaisia jälkiä puissa ja puskissa

 7. OK, halusin vaan varmistaa asian ettei tarvii alkaa kulkeen mutka vyöllä mettässä:)

 8. Syöty on. Virossa noita on paljon. Hirveesti.

 9. Hyvä jos ootte noin varmoja ett on hirven- oon nähnyt muutaman karhun kynsien jäljetkin. Vaikea sanoa varmasti mun kokemuksella (vähäinen) tosta kuvasta onko karhu vai hirvieläin kyseessä.

 10. Talviunilta noussut karhu joskus verryttelee käpäliään tuohon tapaan.
  Harvoimpa sitä karhua ihminen näkee, mutta karhu havaitsee kyllä ihmisen.
  Karhu voi olla pienen mäenkumpareen toisella puolella kun ihminen on vaikkapa marjassa toisella puolella.
  Lentäjille tämä on hyvin tuttu näky.

 11. Onpas siinä valunut hyvät pihkasalvan ainekset pitkin runkoa. Ja varmaan vuotaa vielä tulevinakin vuosina.

 12. Siis kertokaa hyvät ihmiset, minkälaisilla syömäkaluilla hirvi tekee noita pieniä reikiä!?

 13. Epäilen syömäjäleksi..hirven syömäjlkeen jää 2 viirua kuvassa vaan yksi eli puolileukainen hirvi ollut kyseessä ,ne pisteet tullut sarvilla tökkiessä sarven piikit hangannut sitten urat.

 14. Sarven jäljet ne ovat. Hirven syömäjälki on ihan erilainen. Käykääpä katsomassa vaikka hirven nuolukiven puuta jota on hirvet jyrsineet niin voitte huomata syömäjäljen erilaisuuden. Ei tuo puu pilalla ole.

 15. Näyttävät olevan metsäkauriin sarvenhiomispaikkoja. Hiovat sarviaan puunrunkoa vasten talvella lumenpäältä yllättävän korkealta. Metsäkauristahan kantaa hanki esim. jäniksenjäljellä hyvin.