Kommentit (3)

 1. Kuvattu 15.7.2012.
  Olettaisin, että tämä tappisarvi on kuollut jo edellisenä syksynä.
  Miksi sitten vedessä? Epäilisin, että on mennyt lievittämään jotain kipua. Ampumahaava tai kolarivamma? Tuskinpa on hukkunut heikkoihin jäihin.

  Linnut tainneet viedä karvat pesänrakennuksiin. Paikkakunnalla ei ole suurpetoja, koska raato on saanut olla rauhassa. Haju olisi kyllä levinnyt karhun nenään kohtalaisen kauas.

 2. Niin siinä käy. Ruumis uppoaa ensin ja nousee sitten uudelleen pintaan. Talvella uponneet tavallisesti vasta keväällä vesien lämmettyä. Jonkin ajan kuluttua ne sitten painuvat lopullisesti pohjaan. Talvella hukkuneita ihmisiäkin etsittiin kotikulmilla keväällä, jos heitä ei heti paikan päällä löydetty. Ei mikään unelmahomma.

  Hirvi pystyy uimaan sulan veden aikaan melkoisia matkoja. Joskus kalareissulla Puulalla Karttuunselällä näin kesäyönä miten hirvi pyyhkäisi mantereelta Puukonsaareen. Matkaa oli reilu kolme kilometriä, mutta eipä tuntunut ongelmia tuottavan.

 3. Pari vuotta sitten eräs naapuriston mökkiläinen Päijänteen rannalla ihmetteli, että kumma tontilla haisee. Epäili jotain viemäriongelmaa ja oli ryhtymässä laajempiin tutkimushommiin.

  Juhannusaattona sitten huomasi, että rantakivien väliin oli ajautunut hirvenraato, joka siis tuoksahteli kunnolla. Soittivat minulle, että mitä tehdään. Sanoin, että hinatkaa läheiseen asumattomaan rantaan. Ihme ja kumma saivat aikaan, että pari palomiestä tuli veneellä hinaamaan se raato osoittamaani paikkaan. Vein sinne riistakameran, muttei sinnekään karhua ekynyt. Näkyi vaan, kun jonkin päivän kuluttua raatoa alettiin uittaa hävitettäväksi.