Kommentit (8)

 1. Tässä kuvassa tilanne näkky parhaiten, joten laitan kommentin tähän.

  Latvukset ovat paremmassa kunnossa kuin oletin. Mutta runkojen järeys on heikko. Kuvassa etualalla on hyviä yksilöitä, mutta taaempana näkyy selvästi heikompia. Väljemmässä kasvatettuna järeyttä olisi kaikissa sen, mitä palstan järeimmissä on nyt. Laskelmani ei siis vaadi tämän perusteella korjausta.

 2. Entä jos heikompien läheltä löytyy järeämpiä koivunkantoja?

 3. Eli haluan sanoa juuri sitä että kaavamaisuuttakin esiintyi.

 4. Hyvä puusto näkyy olevan, ja alle tulee kuusia.

 5. ”Entä jos heikompien läheltä löytyy järeämpiä koivunkantoja?”

  Näin saatiin hakkuussa kertymä lähtökohta huomioiden kohtuulliseksi.

  Minusta ala olisi kannattanut raivata aikanaan 3800 sijaan puolet harvemmaksi. Kasvatettavat yksilöt olisivat saaneet tilaa ja motokuski olisi valinnut jätettävät paremmin. Nyt olisi järeämpi puusto, jota olisi mukavampi kasvatella kohti tukin mittoja. Mutta täytyy myöntää, että käsittämättömän hyvin uudistaminen on onnistunut luontaisesti. Tietysti kuvissa emme näe kuin parhaat paikat, mutta silti. En kuitenkaan ole itse valmis tuota menetelmää käyttämään, koska tutkimus kertoo varsin heikosta onnistumisen todennäköisyydestä. Itsellänikin on kuvissa näkyvä pienaukko siitä todisteena. Puolet alasta on kohtuullista, puolet tarvii täydentää.

  Kiitos, kun olet näin kattavasti kohdetta esitellyt.

 6. Kiitos kiittämästä ja onhan tuolla se aukkokin jäänyt kieltämättä.
  Nyt kun siitäkin tuli hiukan ajouran jatke ei se enää ota silmään siellä. Mutta se että olisi vain parhaat paikat kuvattu on sitten sen ansiota ettei kuvaajaa kovin pitkälle metsän puolelle tahtonut saada. Eli lähimmät tieltä ovat sitten parhaita. Mäki oli pisin kuvauspaikka eikä siitä tielle kyllä montaa kymmentä metriä. Mutta oli hyvä ajoura kulkea.

 7. Mun mielestä metsäkuvaksi ihan kelpo. Koivut omana ryhmänään jos oikein nään ja kuuset ominaan. Silleen voi tulla hyvä.

 8. Nyt ne tosiaan selkeästi erillisiä kun kuusten päältäkin otettiin lähes kaikki koivut pois. Juuri tällaista kolmikantaa tämä palsta edustaa. Männyt mäellä ja karummissa, kuuset rehevässä joskin myös aika korkealla mäessäkin. Koivut puhtaasti omina alavina aloinaan. Ainakin jatkossa helpompi aina suunnitella hakkuita vaikka puulajittain. Kiitos myös hiluxmetsuri ja muut asiallisista kannanotoista. nyt valmistellaan seuraavan kohteen ennakkokuvien näyttöä.