Kommentit (16)

 1. Leevin luomukuuset tykkää vitikosta.

 2. Ajan useinkin tämän näkymän ohi. Muutaman hehtaarin alue on istutettu kuuselle n. 15 v. sitten, ehkä ylikin. Taimikon hoitoa ei ole tehty lainkaan. Ehkä puolet istutetuista taimista on tuhoutunut ja suurin osa alueen valloittaneesta lehtipuusta on leppää.

 3. Eikös tuo ole vatukkoa? Eipä nuo kuuset tosiaan näytä pahastuneen kehityksensä alkuvaiheessa pienestä varjostuksesta .

 4. Onhan ne kuuset pahastuneet pahastikin. Asianmukaisesti hoidettuna nuo olisivat nyt 6-7 metrisiä. Ja niitä olisi 1500 kpl/ha.
  Nythän nuo raukat ovat tuskin metrin mittaisia.

 5. Onkohan kuviolla muutakin nutullaan kuin hoitamattamuus? Etulalalla oleva vesakkokin on melkein olematonta.

 6. Hyvä maa menee hukkaan.

  Leppä onneksi pitää metsämaan kunnossa.

  Antaako kasvaa vai aloittaa alusta, siinäpä kysymys.

 7. Kuva hämää. Kyllä se on tuon sankan vesakon varjostus, joka on estänyt kuusien kasvun. Istutuksen jälkeen noussut vatukko ja muu heinä kukisti ensin puolet taimista.

 8. Tässä on taas sellainen kuva, joka on tähdätty tietyin tarkoitusperin. Hieno talvivalo on onneksi satuttu ikuistamaan. Kuusien kokokaan ei tuosta vakuuttavasti ilmene. Älä Leevi Sytky pahoita mieltäsi, en minä sillä!

 9. Huonosti kuvattu. Jos olisin kuvannut ylempää, näkyisi taimikon aukkoisuus paremmin.
  Tässä vain esimerkki hukkaan menneestä investoinnista. Ei tuosta tuottavaa metsää tule. Tai tulee, mutta 100 vuotta pitää odotella.

 10. Ensinkin tilanne on aika normaali, kuten olen maininnut kymmenvuotisessa ei näy välttämättä kuusen närettäkään heinikosta. 15v. jo hiukan pilkistää. Aivan ok ja tuleehan siitä metsä johna kuhna sukupolvessa. Jos ei muuten satu käymään ohrasesti. Nämä on näitä ja se siitä.

 11. Kuva on arvatenkin Leevi Sytkyn itsensä ottama, eikä sitä sovi enempää moittia.
  Mutta kenenkäs kuusikko se siinä kituu?

 12. En tunne omistajaa. Asuu luultavasti jossain kauempana.

 13. Leevin kommentti kuuluu lukea: omahan tuo mutta en kehtaa tunnustaa että olen tällainen ”luomuku.settaja!

 14. Noh noh.

  Tähän kuvaan kai kuuluu kommentoida jotenkin näin:
  Pikainen raivaus ja heinäys ja perkkaus. Pelastetaan mitä pelastettavissa on! Aukkoihin istutetaan uudet kuusentaimet, ja simsalabim, siinä on syntymässä jatkuvaa kasvatusta – tai vähintään kaksivaiheista kasvatusta.

 15. Oikein toimien tuossa olisi ensiharvennus jo takana (tuon vaihtoehdon kanssa).

 16. Ja se antonin oikein kasvatus tarkoittaa muutamaa eri lajia keinolannoitetta rekkakuormallinen ja glyfostaattia säiliöautollinen. Luonto kiittää leevin ystävää.