Kommentit (7)

 1. Juuri tällaisia hoitamattomuuden takia pilalle menneitä visakoivikoita on yllättävän paljon, vaikka kirjoista lähtien on hoito-ohjeita saatavilla. Kuvan tapauksessa heti harvennus siten, että toipumiskykyisille visoille tehdään ensin riittävästi tilaa ja muutoin harvennetaan parhaita rauduskoivuja suosien.

 2. e-h

  Niimpä aattelin tehdä,ohjeet tuli tuon suuntaiset

 3. Kuvan tilanne on valitettavan yleinen aikaisemmissa visakoivikoissa, kun ei ollut vielä käytettävissä kloonattuja visakoivun taimia.
  Nykyisin istutetaankin vain 700 kloonitainta hehtaarille, joten kuvan kaltaisia tilanteita ei pitäisi päästä syntymään, jos edes varhaisperkaius tehdään ajallaan.

 4. Vetäisin kaikki vänkkyrät pois ja aloittaisin suorien raudusten kasvatuksesta. Ja lehteen ilmoitus että ”kullanvuolijat” pattien osteluun. Joita ”kullitettuja patteja” en kyllä yhtään havaitse mutta ilmoituskuluthan tulevat jo jos yhdenkin löytää. Ainakin ylläoleva nikkion niin joskus pullistellut.

 5. Visan kasvatus on aivan mielekästä toimintaa, mutta sekin vaatii hieman työtä kuten kaikki muukin metsänhoito.

 6. pitkät neulaset

  Näyttää normaalilta kampiakselikoivikolta.Liekkö mustaa paljon keskellä?Pistätkö kuvatuksen jos visaa jossakin puussa ilmenee?

 7. e-h

  täytyy kuva laittaa kuhan sinne ennätän savotoimaan,kyllä niissä on visaa,mutta jäänyt muitten koivujen alle.