Kommentit (11)

  1. Enpä nyt ihan alispuiksi vielä sanoisi.
    Kyllähän siellä keula näkyy..

  2. Myöhemmin syksyllä hybridihaapa on tuosta sutusta helppo erottaa kun se on ainoa jossa on lehti selvästi muita pidempään. Jos ei ole olet saanut jotain muuta kuin h-haapaa.

  3. Hakattu aukoksi 2009-2010 talvella. Istutettu toukokuussa 2010 yli puolen metrin etumatkalla ja tuossa nyt vielä haapa oli jotenkin pärjännyt vaikka olikin puolisen metriä latva matalammalla kun ympärissä olevat luonnonpuusto. Taimet on merkattu nauhoilla joten löytyvät kun ei eivät kokonsa puolesta erotu. Monta taimea on kuollutkin varjoon tähän mennessä kun eivät pärjää kasvussa.

    Ei tuo ole nopeakasvuisuudellaan häikäissyt joten turha kokeilu polttopuumetsään.

    Tällä kertaa vielä harsin ympäriltä suurempia pois ja jätin alispuun henkiin. Kuvat otettu samasta kohtaa.

    Kuvasta ei niin erotu mutta vihreää massaa haavassa on ehkä 1/3 verrattuna ympärillä oleviin joten ei tuossa suurta vauhtia liene odotettavissa vaikka nyt on tilaa enemmän auringossa.

  4. Joku nyt ei maaperässä suosi. Onko ojitus kunnossa?
    Märkähän on myrkkyä h-haavalle. Varsinkin juuristossa makaava vesi.

  5. Mutta yhdestä asiasta olemme ainakin yksimielisiä pähkäilijä.
    Turha kokeilu ja omalta osaltani lisään vielä että kalliskin tuohon käyttöajatukseen. Mutta että nyt ei sitten euron taimia kasvattaisikaan vaan hieksiä vierestä niin en kyllä sitäkään käsittäisi. Koska itse taas poistaisin aika paljon tuosta kilpailevasta lehtipuustosta ja jättäisin vain jonkun väleihin vaikka vertailun vuoksi.

  6. Rinteessä on vesitalous kunnossa ilman ojitustakin.

    Seuraava käsityönä tehtävä polttopuuharvennus tulee noin 6-8 metrin kohdalla vastaan joten nyt mennään noin 5000 taimeen hehtaarille. Kestävätpähän suorina.

  7. Olet väärässä. Ja pian on h-haapasikin jos et harvenna. On omakohtaista kokemusta edellistalven runsaalla lumikuormalla. Muutama heitti vielä nelimetrisenä luokalle vaikka oli selkeästi muuta vitikkoa korkeampia ja vahvempia.
    Muualla tätä ei esiintynyt kuin tällä yhdellä palstalla jossa oli erittäin runsas alikasvos.

  8. No kuvista ei oikein huomaa (turhan pienellä kuvanlaadulla täällä mennään) mutta vasemmalla on harventamaton ja oikealla harvennettu. Oikeanpuoleisestakaan kuvasta ei ole taka-alaa vielä putsattu mutta noin 50-90% puista kaatuu tällä ensimmäisellä kierroksella.

    Ymmärrän että olen väärässä kun hybridihaapa ei ole nopeiten kasvava puu metsässäni. Mitä haavasta tarinoita olen lukenut odotin paljon enemmän ja siksi on syytä myös kertoa ettei toisille tule vastaavaa hukkainvestointia.

  9. Olet väärässä vain sen suhteen ettei hybridihaapa muka taajassa kasvaessaan mene väärään. Väitit että pysyypähän suorassa. Ei pysy jos noin hirveillä taajuuksilla kasvatat. Ja se kiusaa myös h-haavan nopeaa kasvuunlähtöä. Omani kasvatan kolmen metrin taimivälillä ja eka vuosina niiden ympärillä ei kiusaa hel…..moinen vitelikko niinkuin sinulla. Kuten sanoin kymmenessä vuodessa sillä omalla tavallani sata mottia metsäammattilaisen mittaamana. Siitä saa ottaa esimerkkiä. Mutta ei oo pakko.

  10. Olen toki huomannut hybridihaavan kasvatusohjeet, 1200 taimea hehtaarille ja puusto kasvatetaan istutustiheydessä harventamatta aina päätehakkuuseen asti. Ajattelin päästä tuohon tiheyteen vasta paljon myöhemmin ja nyt menee 4 kertaa tiheämmässä.

    http://www.metla.fi/asiakaslehti/2003/2003-4/2003-4-hynynen.pdf

    Vaan elä välitä, ei meillä kummallakaan ole kokemuksia hybridihaavan avohakkuusta 🙂

  11. Minulla on, kohta. Jos luoja suo olen vuonna 2020-2022 ensimmäisen päätehakkuun hakkauttanut ja toivottavasti paljon uutta oppinut. Oppi ei kuulemma ojaan kaada joten hautaankaan ei varmasti sitten putoa niin helposti.
    Ja haapahan on elämänpuu joten jos se edes ensimmäisen satsin soisi nähdä lähtevän kummipyörille….