Kommentit (7)

 1. 2009 istutin pari sataa CO5-99-10 hybridiä koemielessä. Eivät ole häikäisseet kasvunopeudessa luontaisesti syntyneelle lehtipuulle (avohakkuu tehty talvella 2008-2009). Lehti on vielä vihreä tänäänkin 26.10 – taitaa taimet yrittää jatkuvaa kasvua suomen syksyssä ja talvessakin, joten hyvin erottuvat taimikon seasta nyt – harmi kun eivät päätä pitempänä kuitenkaan… Minnepäin lienee tuo hybridi tarkoitettu kun vieläkin on vihreä – tänne kaakon kulmalle ei varmaankaan…

 2. Aika normaalia kehitystä joka ei tosiaan alkuun paljon muista poikkea. Mutta paranee kun juuret kunnolla pääsevät ruokkimaan. Eroa tulee eniten siinä kymmenen kasvuvuoden paikkeilta eteenpäin. Tuo ERITTÄIN pitkä kasvukausi syksyllä on myös tavanomaista. Keväälläkin hiukan normi-metsähaapaa nopeampi aloitus. Tuossa noin viiden kasvuvuoden jälkeen jo piristää tuonne puolentoistametrin pituuskasvuun ja vahvuuttakin alkaa tulla runkoon.
  Alkaa kestää hirvenkin lähentelyt.

 3. Ensi kesä onkin viides kun tuo on valloittamassa juurilleen paikkaa paakun ulkopuolelta. Jotenkin tuntuu ruudin hukkaukselle silloin kun muut puut ovat lehtensä tiputtaneet mutta hybridillä on ensi kesän energiat edelleen varastoimatta runkoon…Kohta on haavan pakko parantaa kuin sika juoksuaan mikäli meinaa pärjätä hieskoivulle – pihlajalle – lepälle mitä ympäristössä on, kuitenkin keväällä 2009 sai yli puolen metrin etumatkan taimena kun muut ovat syntyneet sen jälkeen. Vaan noin 6-8 metrin valtapituudessa sitten nähdään mitä jää jäljelle kun alispuut on tarkoitus kaataa rasiin ja hakettaa polttopuuksi. Nyt mennään noin 3 metrissä 4 kesän jälkeen.

 4. Pitää muistaa että istutusvuosi ei juuri ole kasvuvuosi millään puulla. Se on juurien levittelyä ja pientä nirkotusta syssymmällä. Noilla muillahan on luontaisella selvästi parempi alkuunlähtö mutta hyytyy se hieskin vauhdissa jo muutaman vuoden sisään. Toki tuolla haavan kasvulla on kokemukseni mukaan selvä kiritysvaikutus hiekseenkin.

 5. vänkäri

  Ei haavan tarvi näköjään olla hybridikään ollakseen tähän aikaan vihreä, naapuripitäjän isännän aukossa haapa oli aamulla iloisen vihreä.

  Joillain visakoivuyksilöillä näyttää olevan samantapaisia taipumuksia säilyttää lehtensä muita pitempään. Muutenkin visoissa tuntuu olevan lehti tiukemmassa mitä tavan koivuissa, siksi on tullut värkättyä saunavastat karsituista visan oksista.

 6. Nyt oli lehtensä vihreänä tiputtanut. Samalla kuviolla olevat luonnon haavat olivat lehtensä jo tiputtaneet aikaisemmin.

 7. Ei kyllä vakuuta tuo h.haava pituuskasvu.
  Jos ei tilaa tehtäisi kalliille haavan taimelle, niin näyttäisi häviävan hiekselle ja kuolevan varjostukseen.
  Yllättävän huono kasvuunlähtö, jos hies siemenestä ehti 4 vuodessa noinkin paljon pitemmäksi haavan ollessa jo 0,5 metrisiä, kun hies oli samana keväänä siemen.