Kommentit (6)

 1. 6 m3

  Päätehakkuu kuviolle tehty 2000 talvella siemenpuuasentoon. Äestys keväällä. Pari vuoden päästä paikkauskylvö ja siemenpuitten poisto.
  Seuraava operaatio on taimikon harvennus.
  Olisi tainnut mennä ilman täydennyskylvöäkin.

 2. metsä-masa

  HYVÄ SUDET ! ( vartiointi mielessä ) Voiton puolella on jo iso männikön taimikko, kyllä hirvet todistetusti häviää, jos sudet alkaa alueella liikkua !

  Meillä oli n,5 vuotta sitten äestetty mäntykangas perkaus kohteenä, muistutti paljon kuvan kohdetta. Siellä raivatiin kolmella sahalla, aloitettiin kuvion perältä, aloituspäivänä kaverit kertoi löytäneen karhun jälkiä taimikosta, seuraava päivä paljasti jo useammassa kohtaa jätöksiä peratun alueen rintamassa.

  Tankkaus- ja taukopaikalla aamulla huomasimme kevytressun päällä tuoreen ison karhun tekemän läjän, se meitä jännittikin alkuun, mitään ei kuulunut eikä näkynyt niimpä meillä työt jatkui.

  Viimmeinen tauko paikka, jonne olimme kasanneet varusteet säilöön olikin pressun päällinen pommitettu joka puolelle miinoja, jälkiä oli ympärys täynnä, eikä vieläkään näyttäytynyt meille.

  Viimmeisenä päivänä meillä jännitys kasvoi ja tauot oli lyhyempiä eikä kukaan suunnitellutkaan ruokaperäsiä ruolailun jälkeen.

  Nyt on tyytyväinen olo siitä, ettei hirvistä ole enää haittaa tällä tilalla, vaikka talvehtimis alue on muutaman kilometrin päässä.

  Kokemuksen kauta yhteenvetona on tullut tunne, ettei hyviä männyn ja koivun taimikoita pelasta kuin susi, karhu ja raskaampiI hirvikannan verotus alueellisesti.

  Korvaus asioissa näyttää jäävän maanomistajalle aina korvaamatonta vahinkoa ja laatutappioita kärsinyt nuori metsä.

 3. 6 m3

  Tiedähäntä noista Hyvistä Susista?
  Naapuri kuviota hirvet ovat kurittaneet, lähinnä kierrelleet kuvion laitoja mutustellen männyntaimia.
  Hirvikanta ei ole oleellisesti alueella muuttunut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana.
  Susikanta taasen paisuu kuin pullataikina. Ilmeisestikin metsäpeuran kustannuksella.

 4. Priimaa kuusmottiselle on tulossa.

 5. Anton Chigurh

  Kyllähän se susilauman reviiri on luokkaa vähintään 100000 hehtaaria. Ei se mihinkään paisu.

  Täältä ei löydy mistään noin hirvensyömätöntä taimikkoa. On se hyvä, että on tuollainen biologinen suoja.

 6. 6 m3

  Susi taimikon vahtina=pukki kaalimaan vartijana.
  Saa sudet kohta opetella kasvissyöjiksi jos kanta tätä vauhtia kasvaa. Leviämäänkään eivät pääse etelään koska maakuntarajan eteläpuolella vellihousuiset ampuvat kaikki rajan ylittäneet.
  Leskeksi jäänyt Hessukin palasi toissa talvena takaisin reviirilleen koska savolaiset olivat ottamassa vastaan lyijyisin terveisin.